Fältradiotekniker - Genomförandeenhet Mitt

Fältradiotekniker - Genomförandeenhet Mitt

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, Genomförandeenhet Mitt, söker en Fältradiotekniker, med placering i Visby.

Om Verksamheten

FMTIS är det strategiska ledningsförbandet och utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga. FMTIS är ett insatsförband som bland annat leder, prioriterar, underhåller och förvaltar FM Strategiska nät, inbegripande bland annat FM sensor-nät och FM larmfunktion och anläggningar. FMTIS verkar i fred, kris och krig och är ständigt insatta, dygnet runt varhelst Försvarsmakten har behov nationellt eller internationellt. FMTIS ansvarar även för att ansluta lägre förband i det strategiska nätet för att möjliggöra ledning.

Genomförandeenhet Mitt ansvarar för det förebyggande och avhjälpande underhållet på Försvarsmaktens ledningssystem inom militärregion Mitts geografiska område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som fältradiotekniker består främst av att genomföra avhjälpande och förebyggande underhåll av buren sambandsutrustning, samt utrustning placerad i fordon. Efterföljande dokumentationsansvar för pågående och avslutade arbeten, ingår. Beredskap kan ingå i arbetsuppgifterna.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
 • 3-årig gymnasieutbildning El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper
 • B-körkort för manuell växellåda
 • Goda kunskaper inom området tele/radiokommunikation och datateknik/datakommunikation
 • Goda kunskaper inom elektronik och mätteknik
 • God fysik
Meriterande
 • Erfarenhet av elektriskt/eltekniskt arbete
 • Kännedom om Försvarsmaktens utrustning
Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten, strukturerad, ansvarskännande, självgående och serviceinriktad. Du har god analytisk förmåga och utför uppgifter med hög kvalitet samt är beredd att vidareutbilda dig inom befattningens kompetensområde.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Visby. Tjänsteresor inom landet förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

I jobbet ingår uppgifter som kräver god fysik.

För upplysningar om befattningen, kontakta rekryterande chef Krister Bofride eller Markus Kotz via växeln: 010-823 30 00

Fackliga företrädare
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Wiveca Hörlin Wisborg
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-31.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (7 dagar kvar)