Platschef sökes till DB Schenker i Visby

Platschef sökes till DB Schenker i Visby

För DB Schenker är medarbetaren den viktigaste framgångsfaktorn. Hos oss blir du en del av ett globalt logistiknätverk med över 72.000 kollegor över hela världen, varav ca 4000 på ett 50-tal orter i Sverige. DB Schenker Sverige erbjuder allt från landtransporter, internationella sjö- och flygfrakter samt konsulttjänster till lager- och logistiklösningar. Vi tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Bli en av oss!

Schenkers terminal ligger på Lundbygatan 3A i Visby, med gångavstånd till centrala Visby. På området befinner sig vår egen personal och även personalen från åkeriet som ombesörjer leveranser/hämtningar till våra kunder på Gotland. Via Schenkers kontor har kunder också möjlighet att hämta och lämna paket.

Vi söker nu en person som trivs med och har erfarenhet av produktion, administration och försäljning. Som platschef ansvarar du för distriktets terminalverksamhet. Det innefattar olika aktiviteter såsom exempelvis produktion av styckegods, paket och utrikes gods som skall hanteras inom terminal. Förutom produktion omfattar rollen också den administrativa delen på distriktet som består av bokning, trafikledning, fakturering, indata, produktionssupport samt palladministration. En mycket viktig del i rollen som platschef är att driva säljprocessen på Gotland i nära samarbete med kollegor från Stockholm och från vårt huvudkontor i Göteborg. I rollen som platschef är det du som träffar kunderna och åker ut och besöker potentiella nya kunder i syfte att sälja in Schenkers tjänsteutbud.

I din roll som platschef kommer du bland annat att:
  • Ha ansvar för affärsplan och lokal verksamhetsutveckling samt att fattade beslut genomförs och följs upp inom funktionen.
  • Säkerställa tillämpning av standardprocesser i syfte att effektivisera trafikproduktion, administration och Backoffice-funktioner.
  • Ansvara för lokal verksamhetsutveckling och att affärsplanen införs i verksamheten
  • Initiera och genomföra kvalitetsförbättringar för att säkerställa kvalité inom administrativa produktionen
  • Arbeta med ständiga förbättringar inom ramen för verksamhetsområdet och jobba löpande med att hitta kostnadseffektiva lösningar.
  • Du förväntas säkerställa en kostnadseffektiv produktion, en god kvalitet samt effektiv hantering gentemot givna kundlöften.
  • Rollen innebär förutom dagliga förbättringar av verksamheten, ett proaktivt arbete i att utveckla funktionen och därmed förbättra effektivitet, kvalitet och produktivitet.
  • Du växlar mellan det dagliga operativa och det strategiska arbetet liksom mellan det analytiska och det handlingskraftiga ledarskapet på daglig basis
Din Profil

Din bakgrund som chef/ledare är väldokumenterad med goda resultat. Du är en strukturerad, målfokuserad och driven person. Vi söker en person som är modig och trygg i sitt ledarskap och har förmågan att engagera och motivera sina medarbetare.

Rollen kräver också att man har lätt för att samarbeta och knyta kontakter internt och externt för att gemensamt hitta effektiva arbetssätt. Du är lösningsorienterad och van vid förändringsarbete. Vi sergärna att du har erfarenhet av personalledning inom produktion, industri eller motsvarande. Erfarenhet från transport- eller logistikbranschen eller arbete inom produktionsledet är meriterande.
Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift och innehar körkort B

Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och erfarenhet. Vi vet att dina personliga egenskaper är minst lika viktiga som tidigare erfarenheter.

Ansökan

Är du den vi söker? Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Kontaktuppgifter hittar du längre ned.

Tjänsten är en anställning på DB Schenker och sista ansökningsdatum är 2021-05-23

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Ansökan sker genom att du registrerar dig nedan. Bifoga CV och personligt brev.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Produktionsledning, Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://pemapeople.se/
Sista ansökningsdag 23 maj 2021 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pema People AB är verksamt som bemannings- och rekryteringsföretag sedan 1997. Företagets huvudkontor ligger i Norrköping och för närvarande sysselsätter Pema People ca 1300 personer. Pema People AB är ett spännande företag i ständig utveckling, till gagn för såväl nya och befintliga kunder som vår personal. Vår framgång bygger på att vi lyckas rekrytera bland branschens bästa förmågor. Vi matchar de bästa medarbetarna till rätt företag och uppdrag. Att vara extern medarbetare hos oss passar dig som på minsta möjliga tid vill skaffa dig mesta möjliga erfarenhet. Vi ger dig chansen att arbeta på attraktiva arbetsplatser där du utvecklar din kompetens!