Studerande accountant till PayEx!

Studerande accountant till PayEx!

Nu finns chansen att säkra ditt sommarjobb i Visby redan idag och samtidigt få värdefull erfarenhet vid sidan av studierna! Studerar du ekonomi på universitet eller högskola och är intresserad av redovisning? I den här rollen får du komma in på ekonomiavdelningen och utvecklas på PayEx för att på sikt ta dig an större ansvar. Välkommen in med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en accountant till PayEx för att stärka upp i Team Accountants som i dagsläget består av sex personer. Uppdraget är på heltid vid ledigheter och lov, samt 1-2 dagar vid varje månadsskifte. Team Accountants arbetar med att läsa in bokföringsfiler och stämma av balanskonton kopplade till detta. De arbetar även med löpande bokföring och bokslut, samt ansvarar för hanteringen av leverantörsfakturor. Team Accountants är en del av Group Finance, som ansvarar för PayEx legala redovisning, myndighetsrapportering samt bolagets interna ekonomiska uppföljning.

Group Finance består av drygt 20 medarbetare fördelade i Visby, Stockholm, Oslo, Lahtis och Köpenhamn.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos PayEx. Uppdraget kommer att vara på deltid och sträcker sig långsiktigt.

Arbetsuppgifter

Som accountant kommer du att sköta den löpande bokföringen, både manuella men även buntimport samt löpande avstämningar av aktuella reskontror och konton.
På sikt finns det även möjlighet att hjälpa till med månadsavstämningarna samt vara delaktig i arbete med månads- och årsbokslut. Det finns även möjlighet till arbete med leverantörsfakturor.

Tjänsten passar dig som vill arbeta deltid vid sidan av studierna samt säkra ditt sommarjobb och få möjlighet att då ta mer ansvar inom Group Finance. Du ser dig själv i rollen långsiktigt och att det finns goda utvecklingsmöjligheter på företaget.

Vi söker dig som
 • Är studerande inom ekonomi på universitet och högskola med minst 1,5 år kvar av studierna
 • Har möjlighet att arbeta vid varje månadsskifte
 • Kan arbeta heltid under hela sommaren samt finns tillgänglig för att arbeta vid påsk, jul, klämdagar, lov etc. om behov uppstår
Det är meriterande om du:
 • Har erfarenhet av likvärdigt arbete och/eller goda kunskaper inom redovisning
 • Har erfarenhet av arbete i något ekonomisystem
I denna rekryteringsprocess kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och därför ser vi att du motiverar dig väl redan i ansökan till oss. Då du kommer arbeta med mycket siffror är det viktigt att du håller en hög kvalité i dina arbetsuppgifter. Vidare ser vi att du är analytisk för att kunna se komplexa samband och fel samt förstå hur alla delar inom ekonomi hänger samman. Då du kommer att arbeta tätt med teamet och stötta upp vid behov ser vi att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att arbeta självständigt och kan organisera uppgifterna inom arbetsområdet samt göra egna prioriteringar.

Övrig information
 • Start: I början av 2019, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Vid ledigheter och lov, samt 1-2 dagar i månaden
 • Lön: Timlön
 • Placering: Visby, Gotland
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och PayExs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn07@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PayEx är en nordisk koncern som startade på Gotland 1972 och numera är en del av Swedbank koncernen . De driver utvecklingen inom sin bransch och är experter på betallösningar. PayEx har ca. 500 anställda och hjälper dagligen sina kunder med alla typer av tjänster inom raiting och billing, faktura- och reskontrahantering, kredithantering och finansiering.