Hoppa till innehåll
Zeppelin Sverige AB logotyp

Teknisk service och reservdels rådgivare

Ansök nu

Vill du representera ett av världens starkaste varumärken?

Zeppelin fortsätter växa och behöver utöka med en kollega till Service Organisationen inom Power Systems. Som Teknisk service & reservdels rådgivare, arbetar du i huvudsak med reservdelsförsäljning och löpande teknisk support till våra kunder och kollegor. Du kommer även ha tät kontakt med CAT i reservdelfrågor, uppgraderingar och mycket annat. Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete tillsammans med duktiga och engagerade kollegor.

Vilka är vi?
Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, motorer och elgeneratorer samt uthyrningstjänster. Zeppelin Power Systems levererar och servar industrimotorer, marinmotorer, tågmotorer, mobila och stationära dieselgenaratorer.

Om tjänsten

I rollen som teknisk service & reservdels rådgivare, hos Zeppelin Power Systems får du stor frihet att utföra ditt dagliga arbete. Tjänsten utgår från Linnarhult till att börja med för att sedan under 2024 flytta till våra nya lokaler i Landvetter och du kommer att rapportera till Service Manager Power Systems som är placerad i Mölndal.

Ett urval av förkommande arbetsuppgifter:

 • Bistå externa kunder med rådgivning, beställning och försäljning av reservdelar

 • Hantera kundfrågor gällande lager, transport och leverans

 • Agera teknisk support externt och internt

 • Skapa offertunderlag

 • Fakturering

 • Hantera reservdelsordrar

 • Bistå serviceorganisationen med information som behöver hämtas från CAT specifika IT-system

 • KPI uppföljning reservdelsförsäljning

Din bakgrund

Vi söker dig som är/har:

 • Högskoleingenjör, med inriktning teknik alt. motsvarande kompetens via arbetslivserfarenhet

 • Erfarenhet av kundservice, eftermarknad och försäljning

 • God motor och el-kunskap

 • God kunskap av varierande IT system som tex. MS Office och affärssystem

 • God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är om du har erfarenhet från Marina branschen.

Din profil:

För att lyckas i tjänsten som teknisk service & reservdels rådgivare, tror vi att du är en kundorienterad och serviceinriktad person.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; We Care, We Deliver On Our Promise, We Succeed Together. Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och arbetar för att öka jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats.

Vi erbjuder:

 • Du får möjlighet att representera ett av världens starkaste varumärken.

 • Zeppelin Sverige AB är en stabil arbetsgivare med goda anställnings- och arbetsvillkor.

Placering: Linnarhult / Landvetter
Frågor? Ring Mattias Holmberg, på telefon 072-5002400
Intresserad? Skicka din ansökan senast den 2023-05-31

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare