Hoppa till innehåll
Zeppelin Sverige AB logotyp

Försäljningschef Syd/Väst

Ansök nu

Vi söker efter en person som vill utveckla och leda försäljningsarbetet i syd/väst. I tjänsten ingår det ett budgetansvar (500 miljoner) för regionen och rapportering sker till försäljningsdirektör.

Som försäljningschef hos oss, kommer du med fördel att vara placerad i Göteborg. Du kommer att jobba tätt tillsammans med vår serviceansvarige i regionen för att säkerställa att vi på bästa sätt tar hand om våra kunder samt ökar vår närvaro. Utöver det kommer du ha ett nära samarbete med vår försäljningschef för region öst/norr. Ditt team kommer att bestå av 7 st maskinsäljare som är placerade i regionen syd/väst.

I rollen ingår det vidare ett ansvar för kompetensutveckling av teamet samt utvecklingssamtal och prestationsutvärdering. Det ingår även ett ansvar för förbättringar avseende på kvalitetssystem, arbetarskydd och i miljöfrågor. Tjänsten ställer höga krav på analytisk och administrativ förmåga då du ansvarar för att löpande uppföljning och årsplaner samt försäkrar att resultat uppnås. Säljprocesserna är komplexa och varierande vilket ställer krav på en analytisk förmåga.

Det är viktigt att kunna utmana säljarna att själva hitta nycklarna till merförsäljning och utveckling av affärerna samtidigt som du förväntas att finnas till hands vid stora förhandlingar eller vid hantering av komplicerade problem och reklamationer.

En försäljningschef hos oss är operativ och genomsyras av att utveckla, utmana och följa upp medarbetarna i försäljningsarbetet. Vi söker en person som har en hög ambitionsnivå och är duktig på att skapa goda relationer på olika nivåer både externt bland kunder och internt på.

Profil

Rätt kandidat behöver vara en erfaren och duktig affärsman samtidigt som du är en naturlig ledare med en coachande ledarstil, med fokus på att leda maskinsäljarna i deras dagliga säljarbete.

Som person är du tydlig och drivande med ett intresse för att utveckla såväl Zeppelins totala affär som dina medarbetare. Du är en naturlig ledare med förmåga att bygga team och entusiasmera din personal. Som person har du hög intregritet och är ödmjuk i din ledarstil samtidigt som du är strukturerad, analytisk och har en god organisatorisk förmåga. Zeppelin Sverige AB är en komplex organisation vilket ställer krav på att kunna prioritera bland informationsflödet och navigera bland de olika hierarkiska nivåerna.

Maskinsäljarna i ditt team är erfarna säljare och starka individer vilket ställer höga krav på ett moget, konsekevent och tydligt ledarskap.

Utbildning och erfarenhet

  • Minst eftergymnasial utbildning
  • 3-5 års väldokumenterd säljledarerfarenhet från B2B med någon form av teknisk inriktning
  • Flytande i engelska och svenska, i både tal och skrift
  • Van att leda i såväl motgång som medgång - fokus ligger på coaching av säljarna men även direkt styrning vid behov
  • God teknisk förståelse och erfarenhet av komplex försäljning
  • Väldokumenterad säljerfarenhet, god förmåga att etablera kundrelationer och skapa långsiktiga relationer
  • Goda kunskaper i Superoffice och Office-paketet
  • B-körkort
  • Med fördel branscherfarenhet

Geografisk placering och resande

Placering i Göteborg. Dagsresor med ett par övernattningar i månaden.

Ersättning

Marknadsmässig lön för branschen.

Frågor? Kontakta Anders Thuné, Sales Director Contsruction Equipment, 0763160300

Sista ansökningsdag

2023-06-04

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
04 juni 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Zeppelin Sverige AB är exklusiv återförsäljare för Caterpillar Inc. i Sverige och erbjuder nya och begagnade entreprenad- och gruvmaskiner, uthyrningstjänster samt motorer och elgeneratorer. I utbudet finns mer än 100 maskintyper, från minigrävmaskiner till gigantiska gruvtruckar. Maskinerna är driftsäkra, bränsleeffektiva och bygger på modern teknologi. I segmentet för motorer och generatorer är Zeppelin en ledande leverantör av lösningar för applikationer inom industri, marin och järnväg. Den svenska verksamheten är komplett med försäljning, service, finansiering och uthyrning. I organisationen finns gedigen kunskap hos servicetekniker och ingenjörer som servat Caterpillar-produkter under årtionden. Zeppelin tar hand om kunder i hela Sverige och har cirka 520 anställda på 14 platser från norr till söder. Zeppelin Sverige AB är en del av den tyska Zeppelin-koncernen. Mer information finns på zeppelin-cat.se.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare