Junior PLM Business Analyst till Xcoll!

Junior PLM Business Analyst till Xcoll!

Är du kommunikativ och är i början av din karriär? Har du dessutom ett intresse för teknik? Då ska du läsa vidare. Hos Xcoll ges möjlighet att arbeta nära kund med utvecklingsprojekt och genom bland annat PLM management leverera hållbara lösningar inom olika industrier.

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för Xcolls räkning en Junior PLM Business Analyst. Xcoll grundades med syftet att erbjuda PLM-ledning i världsklass och samarbetar idag med ett flertal företag inom olika industrier. Det är ett bolag vars fokus ligger på att leverera hållbara lösningar för att öka värdet för deras kunder inom fordon, telematik och olika industrier. Som anställd på Xcoll kan du förvänta dig en pålitlig arbetsgivare som fokuserar på dina behov och matchar dina kunskaper där det behövs som mest.

I rollen PLM Business Analyst arbetar du som bryggan mellan slutanvändaren och implementationsavdelningen inom kundernas PLM-landskap. Du blir en del av ett mindre projektteam i ett större team om 10 personer som uppmuntrar till god sammanhållning och gemenskap.

En vanlig arbetsdag kan till exempel innefatta:
 • Nära kontakt med kunder i form av andra- och tredje linje support, samt inom förbättrings- och implementationsprojekt som löper parallellt.
 • Ta fram lösningar med vikt på effektivitet, kvalitet, kostnad och säkerhet utifrån aktuell verksamhet och dess utmaningar, samt krav.
 • Adressera och presentera ändringsförslag mot kundens partners och intressenter.
 • Bidra till proaktivt arbete genom PLM-plattformen där du identifierar nya kapabilliteter som skapar verksamhetsnytta för kunden,
 • Deltagande i tekniska styrgruppsmöten i syfte att hålla dig uppdaterad i rollen som Business Analyst.
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en färdigställd masterexamen inom relevant område, exempelvis maskinteknik, produktutveckling, industriell ekonomi och/eller management.
 • Besitter en tekniskt intresse.
 • Är obehindrad i både svenska och engelska i både tal och skrift då språken kommuniceras i det dagliga arbetet.
Det är inget krav, men meriterande om du:
 • Har arbetat i PLM/teamcenter.
Vidare kommer stort vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in hos Xcoll krävs det att du som person är konsultmässig, driven och lösningsorienterad. Du är orädd, innovativ och ser värdet i att arbeta i team där alla arbetar för att nå gemensamma mål. Vi ser också att du är kommunikativ och nyfiken. Utöver det har du ett proaktivt arbetssätt och trivs i en miljö där det händer mycket.

OM KUNDFÖRETAGET:
Xcoll was founded with the purpose to meet the business needs within PLM/PDM-management and strategy. During the journey, our team has expanded within the area of software development and IT project management. Our focus is to deliver sustainable solutions to increases value for our customers within automotive, telematics and various industries. Our mission is to interpret and secure the business requirements, transfer those into software solutions and implement within the enterprise. Xcoll will apply cross functional collaboration between our project teams and customers to achieve excellent results!

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kunden och vår sida är att du efter 12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående
 • Placering: Göteborg
 • Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 3 apr 2023 (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?