Hoppa till innehåll
Ansök nu
Ocean Network Express (hädanefter ONE) söker nu en HR-advisor till sitt kontor i Göteborg. Har du ett genuint intresse för människor och vill jobba i en kombinerad roll med både HR och Lön? Vill du arbeta i en internationell miljö med fördelarna av ett lokalt kontor? Det världsomspännande containerrederiföretaget ONE söker nu sin nya HR-advisor för Skandinavien!

Om rollen
Som HR-advisor hos ONE blir du en viktig del av ett HR-team om två personer för ONE i Skandinavien. Du jobbar mot Sverige, Danmark samt Finland och stöttar i många av de dagliga HR-relaterade frågor som kommer från verksamheten. Förutom HR kommer du även att hantera vår löneadministration för alla tre länder.

Exempel på arbetsuppgifter:
 • Kontrollerar avvikelser och säkerställer att underlag för löner är korrekta innan de skickas till vår lönebyrå. Den löneadministrativa delen av rollen är ca 25 % av tjänsten
 • Chefsstöd i enklare arbetsrättsliga frågor
 • Chefsstöd i rekrytering
 • Chefsstöd i on- och offboarding av anställda
 • Stöttar chefer i Performance management processen (medarbetarsamtal)
 • Stöttar chefer i medarbetarundersökningens genomförande
 • Ansvarar tillsammans med IT för vår medarbetarportal
 • Deltar i eller leder lokala projekt. Exempel på projekt är implementering av vårt nya rekryteringssystem
 • Deltar i projekt på Europanivå
Du utgår från vårt kontor i Göteborg på Första Långgatan och det finns möjlighet att jobba hemifrån 2 dgr/vecka.

Om Ocean Network Express (ONE)
Hos ONE erbjuds du en professionell miljö fylld med positiva och hjälpsamma kollegor. Vi tror på samarbete och strävar alltid efter högsta möjliga nivå i vårt kundbemötande. Rollen är baserad i Göteborg men täcker även in våra kontor i Helsingfors i Finland och Århus i Danmark. Vårt motto är ”Big enough to survive, but small enough to care” vilket genomsyrar hela organisation - att alltid sätta kunder och personal i fokus.

Ocean Network Express (ONE) bildades 7 juli 2017 genom en sammanslagning av Kawasaki Kisen Kaisha (“K” LINE), Mitsui O.S.K. Lines (MOL) och Nippon Yusen Kaisha (NYK) containerverksamheter. Det nya bolaget har sitt globala huvudkvarter i Singapore, supporterat av regionala huvudkvarter i Hong Kong, Singapore, UK, USA och Brasilien. ONE är idag världens sjunde största container rederi med en flotta bestående totalt av ca 1.59 million TEU fördelat på ca 220 fartyg. ONE erbjuder ett konkurrenskraftigt och pålitligt internationellt nätverk av mer än 130 linjetrafiker mellan 120 länder. ONE är medlem av THE Alliance (THEA), ett globalt consortium av container-rederier. I tillägg till detta allianssamarbete, fortsätter ONE sitt arbete med att utöka utbudet av linjetrafiker i Asien, Latinamerika och Afrika. ONE kommer fortsätta expandera antalet anlöpta hamnar inom och mellan hamnar i Asien, Nord Amerika, Europa, Medelhavet och Mellan Östern.

Läs gärna mer om oss: Home ONE (one-line.com)

Din profil
Vi söker dig som har jobbat i en liknande roll och som är noggrann, punktlig och serviceinriktad. Vi ser gärna att du är nyfiken och intresserad av vår verksamhet och engagerar dig i vad som händer på våra avdelningar. Vi ser att du har mycket god förmåga att kommunicera och hantera människor i olika roller, samtidigt som du har en hög integritet. Vi hoppas att du vill delta när vi har gemensamma aktiviteter på kontoret och bli en i gänget.

Utöver det söker vi dig som:
 • Har erfarenhet från en liknande roll
 • Har erfarenhet av den svenska arbetsrätten och kan tolka kollektivavtal
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i både tal och skrift
Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Jenny Mellberg på jenny.mellberg@wise.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas omgående.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara konsult- och rekryteringslösningar. Här erbjuder vi rekryteringslösningar och utför konsultuppdrag inom HR, lön och en bredd av chef- & specialistroller som inte faller under något av våra specialistområden. Vi erbjuder också strategi & rådgivning inom attraktion och rekrytering när du väljer att rekrytera själv.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare