Lease Manager till Volvo Group Real Estate, Göteborg

Lease Manager till Volvo Group Real Estate, Göteborg

Volvo Group Real Estate (VGRE) söker nu en Lease Manager till divisionen Gothenburg & Campus Lundby. Divisionen driver, utvecklar och förvaltar fastighetsbeståndet på Volvos största och mest komplexa siter, vilket kräver ett strategiskt förhållningssätt och en tydlig långsiktig vision. Masterplan Campus Lundby stödjer den långsiktiga utvecklingen och säkerställer utrymmesoptimering, effektivitet i underhålls- och byggnadsarbeten och konsekvens i byggnads- och arbetsplatsdesign.

En stor del av den senaste teknikutvecklingen inom elektromobilitet, uppkopplade fordon och autonoma lösningar sker i Göteborg, framför allt på Campus Lundby, som kommer att bli ett globalt nav för utveckling av framtidens hållbara transportlösningar. Detta kräver stora investeringar, komplexa byggprojekt och optimala kontorsmiljöer.

Rollen som Lease Manager
Som Lease Manager kommer du att ha en nyckelroll inom vår organisation. Du ansvarar för vår hyresportfölj i Sverige och den övergripande planen för att optimera våra hyrda lokaler. Du företräder AB Volvo som hyresgäst, förhandlar alla hyresavtal och säkerställer att hyreskontrakten har rätt villkor samt grad av flexibilitet, dvs att de matchar de aktuella behov som AB Volvo har. Vidare säkerställer du att omförhandlingar av hyresavtal sker i rätt tid. Du har löpande kontakt med intressenter och säkerställer planer och eventuella interna avtal mellan olika Volvoenheter.

Utöver detta kommer du att:
 • samarbeta med vårt globala team vid Property Transactions & Leases (PTL) för att utveckla vårt sätt att arbeta med lease management.
 • samarbeta med kollegorna inom space optimization samt med projektorganisation, driftorganisation samt olika supportfunktioner.
 • driva projekt i samarbete med både interna och externa kollegor.
 • säkerställa att tillämpliga direktiv och lagar följs.
 • säkerställa finansiell uppföljning samt utvärdering av ingångna avtal
Vad vi söker
Vi söker dig med tidigare erfarenhet som kommersiell förvaltare. Du har en god förhandlingsvana samt gedigen erfarenhet av hyresjuridik/-avtal och fastighetsförvaltning. Du gillar att tillhandahålla god service och trivs att arbeta med människor. Du är är självständig, noggrann och proaktiv i ditt arbetssätt.

För att vara framgångsrik i denna roll så lägger vi stor vikt vid din kommunikativa förmåga med förmåga att:
 • skapa och upprätthålla goda relationer med både kollegor och kunder
 • vara en god lyssnare och ställa relevanta frågor för att förstå behov
 • återkoppla både internt och ut mot övriga intressenter
 • uttrycka dig professionellt i tal och skrift på både svenska och engelska då vi är en global organisation
Kvalifikationer:
 • Högskoleutbildning med inriktning mot bygg/fastighet, hyresjuridik, fastighetsekonomi (eller motsvarande).
 • Minst 5 års relevant yrkeserfarenhet från liknande roller. Du har vana vid att föra dialog med olika typer av verksamheter kring deras behov och/eller att vara kravställare i olika typer av lokalanpassningar.
Vad vi erbjuder dig
I rollen som Lease Manager ser vi goda möjligheter för dig att utvecklas och växa, både professionellt och personligt. Vi erbjuder en varierande och central roll i en global organisation med kontraktytor inom hela Volvo-gruppen. Du kommer få möjlighet att arbeta med mycket motiverade och kompetenta kollegor i en kultur där lagarbete och öppenhet värderas högt. Vi tror att vi alltid kan lära oss och förbättra, och vi vet att detta görs bäst tillsammans.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Volvo Group Real Estate med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Frida Garding Lindstrand 072- 333 01 49, frida.lindstrand@jerrie.se. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Sista ansökningsdag är den 29 mars, men urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Fastighet, Förvaltare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 29 mars 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Oavsett om våra medarbetare arbetar på kontor, fabrik, lager, kundcenter eller återförsäljare skapar vi inom Volvo Group Real Estate arbetsmiljöer där människor trivs, varje dag. Det är vår ambition att skapa branschledande arbetsmiljöer, säkra en optimerad fastighetsportfölj och leverera högkvalitativa tjänster och projekt.

Vi är ett globalt team bestående av cirka 300 fastighetsspecialister, som fungerar som viktiga affärspartners för alla våra intressenter. Vi stödjer Volvokoncernen i 60 olika länder på 635 platser, under hela fastighetens livscykel, från förvärv till avyttring.