Ombudsman hos fackförbund

Ombudsman hos fackförbund

Västra Götalands läkarförening är en del av Sveriges läkarförbund, läkarnas fackliga och professionella organisation. Västra Götalands läkarförening företräder över 6 000 läkare i hela Västra Götaland under olika faser av karriären.

Vårt kansli är beläget i Göteborg men tjänsten innebär en del resor till hela vårt område i Västra Götaland samt till Stockholm några gånger per år.

Om tjänsten
En av våra ombudsmän ska gå i pension och vi söker nu hennes ersättare. Som ombudsman hos oss får du möjlighet att arbeta med olika aspekter av arbetsrätt. Du fungerar som stöd till fackliga förtroendevalda men hanterar också egna ärenden. Det rör sig om kollektivavtalsförhandlingar, arbetsrättsliga frågeställningar och stöd till enskilda medlemmar. Vi vill utveckla vårt arbete för läkares arbetsmiljö och ser gärna att du har intresse av sådana frågor. Du förväntas också vara delaktig i olika utbildningsaktiviteter.

På vårt kansli arbetar idag fem personer. Du blir en av två ombudsmän, men det finns också en förhandlare som delvis arbetar som ombudsman samt en administratör och kommunikatör. Vi lägger stor vikt vid att du passar in i gruppen.

Du som söker tjänsten ska ha relevant högskoleutbildning och du får gärna ha erfarenhet av tidigare arbete som ombudsman. Erfarenhet av att själv ha varit förtroendevald eller skyddsombud är en fördel. Du är service- och samarbetsinriktad och ser vikten av att alltid göra ditt bästa. Du har inga problem att prata med, eller inför, nya människor.

Du erbjuds ett arbete som är varierande och stimulerande och där du direkt får ta ett stort eget ansvar.

Ansökan
Känner du att detta passar in på dig? Varmt välkommen med din ansökan, innehållande personligt brev och CV, snarast men senast 2023-02-08 till emelie.hultberg@slf.se. Märk din ansökan "Ombudsman". Intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan ansökningstidens slut.

För frågor gällande tjänsten kontakta föreningens ordförande Emelie Hultberg, på ovanstående mailadress eller 0733-99 27 90.

Tjänstens omfattning: 100%.

Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: provanställning 6 månader, därefter tillsvidareanställning

Lönetyp: Månadslön

Kollektivavtal finns.

Besök gärna även vår hemsida https://slf.se/vastra-gotalands-lakarforening/ för mer information.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.
Mer info
Kontaktperson Emelie Hultberg
Telefon 0733992790
Email Mejla Emelie Hultberg
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Juridik, Juridisk rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://slf.se/vastra-gotalands-lakarforening
Sista ansökningsdag 8 feb 2023 (12 dagar kvar)