Hoppa till innehåll
Nu söker vi en Senior Projektinköpare till Preem med placering i Lysekil och Göteborg. Vill du vara med och bygga Preem för en hållbarare framtid? Vi söker dig som har erfarenhet av att upphandla tyngre mer komplex industriell utrustning och är van vid att arbeta i större internationella projekt. Har du dessutom ett driv utöver det vanliga och ett stort intresse för förbättringsarbete kan detta vara rollen för dig.

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast år 2035 ska Preem producera 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel och vara klimatneutrala i hela värdekedjan.

Våra raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter per år. Vi förädlar och säljer drivmedel, eldnings- och smörjolja samt andra produkter till företag och privatpersoner. Vi har ett rikstäckande servicenät med drygt 520 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2022 var Preems omsättning 161 miljarder SEK.

Om rollen
Preem håller på att bygga om sina raffinaderier för tillverkning av förnybara drivmedel då företaget har beslutat att ställa om sin produktion från fossil till förnybar. Preem befinner sig i en omställningsfas och söker nu en Senior Projektinköpare som ska ansvara för inköp i företagets omställningsprojekt. Du kommer att driva internationella upphandlingar av exempelvis stål och metall samt tyngre industriell utrustning såsom pumpar och större maskiner. Du rapporterar till företagets Head of Procurement Category and Project och blir del av en grupp som arbetar både operativt och strategiskt med omställningsprojekt. Resor förkommer frekvent i tjänsten och B-körkort krävs. Du kan utgå från Preems kontor i Lysekil eller Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Driva upphandlingar av tyngre industriell utrustning (exempelvis stora maskiner, pumpar och tankar) samt av stål, metall, varor och tjänster
  • Förhandla med internationella leverantörer
  • Delta som inköpsavdelningens representant i samtliga projektfaser från förstudie till genomförande
  • Upprätta inköpsplaner och inköpsstrategier
  • Koordinera interna- och externa inköpsresurser för att säkerställa framdriften av inköpsarbetet i investeringsprojekten
  • Uppföljning av inköpsplaner, tidplaner och leveransbevakning
  • Agera inköpskoordinator i våra största investeringsprojekt där ofta internationella ingenjörsföretag sköter projekthantering och inköpsarbete
Erfarenhet och kompetens
Till tjänsten söker vi dig som är van vid att upphandla tyngre industriell utrustning såsom större maskiner, pumpar och tankar eller är van vid att upphandla stål, rör eller tjänster. Vi ser det som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med inköp i större internationella projekt. Vidare ser vi det som fördelaktigt om du har god teknisk förståelse och erfarenhet av att följa och tolka standarder. Sannolikt har du en relevant akademisk utbildning, alternativt har du skaffat dig motsvarande erfarenhet genom längre relevant arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska språket. Branscherfarenhet inom exempelvis olja och gas, petrokemisk industri, kärnkraft eller tillverkande industri är meriterande.

Dina personliga egenskaper är viktiga för oss: vi värdesätter ett starkt inre driv och intresse för att driva förbättringsarbeten. Du är en person som sällan säger nej till en utmaning och trivs i roller där du får göra affärer. Vidare är du en skicklig kommunikatör som har lätt för att bygga och utveckla relationer med intressenter såväl internt som externt. Du är ärlig och lojal och har goda ledaregenskaper.

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling ska kunna uppvisas.

Erbjudande

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Roger Tännström på telefon: 073-504 10 11 alternativt 010 332 29 20.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.
ValueOne AB logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
12 dec. 2023 (14 dagar kvar)
Typ av anställning

Fler jobb från samma arbetsgivare

Västerås
Transport & Logistik
Företagslogga
Stockholms stad
Transport & Logistik
Företagslogga
Västerås
Transport & Logistik
Företagslogga

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Transport & Logistik
Företagslogga