Nationell Nätägare

Nationell Nätägare

För att fortsätta leverera Sveriges bästa nät, letar vi just nu vi efter en Nationell Nätägare som kommer vara med i vårt arbete att förvalta och utveckla Telias infrastruktur i hela Sverige. Tjänsten är placerad i Göteborg.

Jag heter Viktor Lyxell och ansvarar för ett team av nationella nätägare inom Operations på Fixed Access - i Göteborg och Örebro. Vi är i dagsläget 10 medarbetare, med lång erfarenhet från branschen, som utvecklar, förvaltar och effektiviserar våra fiber- och kopparnät med tillhörande stationer.

Din nästa utmaning?

Som nätägare arbetar du tillsammans med dina kollegor med den långsiktiga förvaltningen av Telias Nät. I rollen är du förvaltare, nätplanerare och beställare av främst olika typer av flyttar av Telias kablar, kanalisation, skåp, pålar eller annat som tillhör vår infrastruktur. Som team har vi en bred förståelse för både nät, affärer, processer, människor och för att lyckas med vårt uppdrag behöver vi hela tiden tänka nytt.

Rollen innefattar högt tempo och varierande arbetsuppgifter, där ett av dina främsta ansvar är att säkra att vi har investeringsmedel för att fortsätta förvalta vårt nät. Det gör du bland annat genom att arbeta med många olika typer av dialoger och kontaktytor, med exempelvis myndigheter, kommuner, markägare och entreprenörer.

Vem är du?

Som person motiveras du av att få arbeta med olika typer av människor, att hitta lösningar och ta egna beslut. Rollen innefattar i hög grad problemlösning av olika slag och för att lyckas väl i rollen behöver du också vara handlingskraftig och konsekvent när ingen annan sitter inne på svaret. Vi tror också att du:

  • Eftersträvar struktur i dina projekt.
  • Är nyfiken och en social teamorienterad person som uppskattar sociala kontaktytor såväl internt som externt.
  • Motiveras av en händelserik vardag.
  • Är duktig på att kommunicera, relationsskapande och trygg i dialogen med nya människor.
  • Trivs med att arbeta mot uppsatta mål och motiveras i det
  • Är bekväm i beställarrollen, vilket ibland kan kräva en tydlig dialog med våra leverantörer.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av projektering och/eller projektledning
  • Tidigare har arbetat med fiber- och/eller kopparnät

Intresserad?

Tveka inte att skicka in din ansökan om du vill bli en del utav vårt team! Om du vill veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta mig Viktor Lyxell på +46 725646488.

Vi ser fram emot din ansökan. För att kunna hantera dina personuppgifter på ett säkert sätt, ber vi dig att ansöka via vårt rekryteringssystem. Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller andra kanaler. Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 2023-02-02.


Telia är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och delar av vår verksamhet omfattas av lagstiftning om säkerhetsskydd. Innan anställning kan ske krävs godkänd säkerhetsprövning, som i förekommande fall, kan medföra krav på visst medborgarskap.

Join us and make better happen!

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.teliacompany.com/sv/karriar/
Sista ansökningsdag 2 feb 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Everything we do is reflected in our purpose: To reinvent better connected living. That’s how we make a difference for our customers in the big and in the small. That’s how we contribute to the lives and livelihoods where we are present. Our skilled people and partners, innovative technologies and powerful networks are there to make daily life smoother and richer for our customers and help societies and business become more efficient and sustainable. Welcome to Telia, the home of your next big opportunity and a place where everyone can be themselves with equal access to opportunities.