Hoppa till innehåll
Ansök nu
Har du erfarenhet av att arbeta i en tekniskt supporterande roll mot tillverkande industri? Vill du arbeta i ett internationellt bolag där du samverkar med kollegor globalt? Har du en teknisk och/eller försäljningsbakgrund och söker en variationsrik roll där du löpande ställs inför nya utmaningar? Då kan tjänsten som Technical Account Manager vara rätt roll för dig!

Om Tata Steel
Tata Steel är en av världens ledande stålproducenter med verksamhet i 26 länder och kommersiell närvaro i 35 länder. Det som utmärker Tata Steel på marknaden är hur de bygger samarbetsbaserade relationer som skapar nya framgångar för deras kunder. Genom att leverera lösningar världen över till olika industrier, så som rymdteknik, fordon, bygg, järnväg och förpackning, förstår de att kundernas behov varierar från marknad till marknad. Tata Group grundades på principen att dess verksamhet alltid ska vara gynnsam för samhället. Idag styrs Tata Steel av samma långsiktiga vision. De arbetar på ett sätt som är säkert för medarbetare och som respekterar miljön. De tar ansvar och visar omsorg.

Om tjänsten som Technical Account Manager
Som Technical Account Manager kommer du att ha en kombinerad roll med fokus på teknisk support och försäljning av Tata Steels portfölj. Du kommer att ha tekniskt ansvar för en av verksamhetens största kunder som verkar inom fordonsindustrin och driva befintliga och nya dialoger framåt för att underhålla och utveckla försäljningen och Tata Steels affär. Du kommer även fånga upp tekniska utmaningar ute hos kund, förmedla dessa internt och guida kunden till rätt åtgärd. Vidare kommer du att arbeta tätt tillsammans med kvalitetsavdelningen på stålverket för att leverera snabba lösningar med kvalitet, det kan gälla bland annat implementering av nya produkter hos kund, reklamationer och rekommendationer. Tjänsten innebär med andra ord en variationsrik vardag bestående av både operativa och strategiska uppdrag/uppgifter/inslag.

I rollen kommer du arbeta efter frihet under ansvar och själv se över planeringen av din arbetsvardag. I tjänsten utgår du från det lokala kontoret i Göteborg minst två dagar i veckan och kan i övrigt arbeta från ditt hemmakontor om så önskas. Du förväntas vidare visa en närhet ute hos kund för att bygga förtroende och hjälpa kund vid behov, dels vid akuta situationer, dels för dialogen under och inför projekt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Teknik- och säljansvar för en av Tata Steels största kunder inom fordonsindustrin.
• Operativt supportera kund kring tekniska utmaningar samt koordinera lösningar i samverkan med globalt kvalitets-och supportteam.
• Tillsammans med Account-teamet, ta fram och agera efter strategier för att stärka Tata Steels andelar och närvaro hos kunden.

Om dig
Vi söker dig som har en teknisk eftergymnasial utbildning, gärna som civilingenjör, eller har arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har minst ett par års erfarenhet inom teknisk support och försäljning, gärna mot tillverkande industri så som fordon och/eller byggbranschen. Du besitter en teknisk förståelse och har en stark vilja att utveckla din kunskap ytterligare. Du är en fena på att bygga relationer och har gedigen erfarenhet av att stärka och utveckla affärer. För att lyckas i tjänsten behöver du besitta god datorvana och behärska svenska så väl som engelska flytande i tal och skrift. Besitter du även materialkunskap inom stål och/eller plåt är det meriterande. Då du kommer att besöka kunden frekvent är B-körkort ett krav.

Vidare söker vi dig som är en lösningsorienterad och kundfokuserad person som alltid gör ditt yttersta för att leverera god service och kvalitet. Du har en fallenhet för att driva dialoger och prioritera mellan olika arbetsuppgifter och ärenden. Är du även tålmodig och ser värde i att bygga och förvalta långsiktiga relationer för att nå mål på sikt kommer du att trivas på Tata Steel.

Viktigt för tjänsten är:
• Teknisk eftergymnasial utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig.
• Teknisk förståelse och intresse.
• Minst ett par års arbetslivserfarenhet inom försäljning, fördelaktigt mot tillverkade industri.
• B-körkort samt flytande språkkunskaper i svenska och engelska.
• Att du är lösningsorienterad, besitter en god förmåga att bygga och förvalta relationer och innehar ett gott tålamod.

Tata Steel’s erbjudande
Tata Steel erbjuder en trygg, trevlig och flexibel arbetsplats i centrala Göteborg. Du kommer att få en gedigen introduktion och samverka och dela kunskap med kollegor på internationell nivå. Vidare erbjuds konkurrenskraftiga förmåner och en arbetskultur som präglat en låg personalomsättning.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse.
Placering: Göteborg, viss möjlighet att arbeta hemifrån.
Omfattning: Tillsvidareanställning, heltid, 100%.
Lön: Enligt överenskommelse, fast lön + bonus.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
17 juni 2023 (18 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare