Business Controller till Tamro, Göteborg

Business Controller till Tamro, Göteborg

Vill du vara del av ett engagerat bolag i en europeisk koncern som gör skillnad för människors välbefinnande och hälsa? Brinner du som Business Controller för att skapa förändring och arbeta nära produktion och logistik?

Till Tamro AB:s distributionsenhet i Göteborg söker vi nu en handlingskraftig, kommunikativ och analytisk Business Controller. Du arbetar nära verksamheten tillsammans med platschefen och sätter agendan framåt för effektivisering och förbättring i enlighet med Lean-metodik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller
  • Analys, uppföljning och åtgärdsförslag avseende distribunalens verksamhet och dess lönsamhet och produktivitet
  • Leda distribunalens budget- och prognosarbete
  • Stödja platschefen i frågor rörande personaloptimering samt uppföljning och styrning av bemanningskostnader
  • Säkerställa relevant mätning och styrning av distribunalen, nyckeltal och resultatrapporter
  • Uppföljning och styrning av investeringar
  • Stödja förbättringsarbete i distribunalen med Lean-metodik
  • Agera språkrör mellan distribunalen och bolagets finansfunktion
  • Ad hoc analyser
Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskolestudier inom ekonomi/ ekonomistyrning, handel eller logistik. Du har troligtvis arbetat i minst 4-5 år i kvalificerade befattningar, såsom Controller eller i en motsvarande roll där du har haft styrningsansvar. Meriterande är även om du har erfarenhet av större logistik eller transportföretag och/eller läkemedelsbranschen. Har du utbildning i Lean-metodik ses det som positivt.

Du har mycket goda kunskaper i Excel och vi ser att du aktivt har arbetat i större affärssystem såsom SAP eller motsvarande. Har du även arbetat i tidredovisningssystem eller lönesystem är det meriterande. Vårt koncernspråk på Tamro är engelska, så du behöver behärska svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du positiv och har god kommunikativ förmåga samt trivs med att arbeta verksamhetsnära och proaktivt. För att trivas i rollen ser vi att du är självgående, strukturerad, relationsskapande och har ett logiskt och analytisk tänkande. Vidare har du hög ambition på kvalitet och har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar på problem.

Vi ser att du är affärsmässig och har intresse för affärer och bolaget, vilket innebär att du har fokus på kostnader, intäkter, vinst och marknad. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt.

Ansökan
Den här rekryteringen samarbetar Tamro med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Kvist på 0723 33 88 26, karin.kvist@jerrie.

Sista ansökningsdag är 2023-02-13 men vi ser gärna att din ansökan kommer in så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 13 feb 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Den oberoende möjliggöraren - Vi äger inte några apotek - eller några läkemedel för den delen. Det vi däremot har är nära 100 års erfarenhet av att arbeta med allas bästa för ögonen. Av att se till att läkemedel, hälsoartiklar och sjukvårdsprodukter når fram dit och när de ska.

Vårt fokus ligger på att underlätta vardagen för myndigheter, läkemedelstillverkare, apotek, sjukhus, konsumenter och patienter. Vår roll som oberoende bidrar till att skapa en både säker och jämlik tillgång till läkemedel. Något som aldrig får sluta prioriteras av alla aktörer inom vårdsystemet. Med ett ofärgat perspektiv vill vi fortsätta skapa värde för hela ekosystemet.

Tamro är en del av PHOENIX Group, en familjeägd europeisk koncern med 37 000 anställda i över 27 länder och 163 distributionscentraler. I Sverige är vi 800 medarbetare. Detta ger oss tillgång till ett unikt nätverk för att dela kunskap, utbyta erfarenheter och initiera värdeskapande partnerskap. Läs mer på www.tamro.se