Söker du praktikplats inom HR, rekrytering och bemanning?

Söker du praktikplats inom HR, rekrytering och bemanning?

Vill du lära dig så mycket som möjligt om rekrytering och personalfrågor under din praktikperiod? Gör din praktik hos oss på StudentConsulting!

Information om uppdraget:

Vi söker dig som studerar personalvetenskap, ekonomi eller likvärdigt och har en praktikperiod på minst 8 veckor. Vidare söker vi dig som vill lära sig mer om bemannings- och rekryteringsbranschen och skapa sig en bred förståelse för hela rekryteringsprocessen.

Vi erbjuder dig en praktikplats där du får möjligheten till att vara delaktig i rekryteringsprocessens samtliga delar. Under din praktik kommer du tillhöra affärsenheten som arbetar med tjänster mot bland annat kundservice, lager, produktion och logistik. Du får vara med i det dagliga arbetet som en konsultchef och kandidatansvarig utför. Du kommer få chansen att arbeta med kompetensbaserade rekryteringsprocesser och få varierade uppgifter som bland annat CV-granskning och urval, utforma annonser, intervjuer, referenstagning och löpande kandidatdialog.

Utöver det kan du även få möjlighet att stötta konsultchefen i arbetet med våra befintliga medarbetare som arbetar på olika kunduppdrag. Du får insikt i många delar av personalarbetet och arbetsgivaransvaret, som att till exempel introducera personal, skriva avtal och hantera övriga frågor kring arbetsrätt och arbetsmiljö.

Din praktikperiod bör vara planerad vårterminen 2023, startdatum är flexibelt utifrån studentens studieplan. Praktiken kommer vara förlagd måndag till fredag, 08.00-17.00. Vi tar självklart hänsyn till projekt/tentor som kommer att skrivas under praktikperioden och anpassar dagarna efter dessa.

Detta söker vi:

Våra kärnvärden Resultat, Engagemang, Enkelhet och Team är av stor vikt för oss, och det är därför viktigt att du kan identifiera dig med dessa. Du är en person som gör det lilla extra för att på bästa sätt lyckas nå både dina egna och teamets målsättningar. Du är ansvarstagande, nyfiken och kommunikativ.

Eftersom praktiken innebär kontakt med både kandidater, konsulter och till viss del kunder är det viktigt att du är serviceinriktad och trivs med telefonen som arbetsverktyg, samt att du har mycket goda tal- och skrivkunskaper i svenska. Du trivs bäst i en dynamisk organisation med ett högt tempo, där den ena dagen inte är den andra lik.

Det är även meriterande om du har minst 1 år av studier kvar efter praktiken, och är öppen för fortsatt extrajobb efter praktikperioden.

Meriterande är även om du har tidigare erfarenheter inom personalfrågor, detta är dock inget krav.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sökord: Göteborg, Praktik, Student, HR, Rekrytering

Sökord: Göteborg, Praktik, Student, HR, Rekrytering
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.studentconsulting.se/
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se