Teknisk chef
Göteborg

St1s resa började för mer än 25 år sedan. På ett par decennier har St1 utvecklats till en energikoncern med nio verksamhetsområden som tillsammans verkar för att skapa nya, kostnadseffektiva lösningar för förnybar energi. Helt i linje med visionen som är att vara den ledande producenten och försäljaren av CO - medveten energi. Ett utav dessa verksamhetsområden är raffinaderiet i Göteborg som är ett av de mest energieffektiva raffinaderierna i världen.

För att fortsätta sin resa mot en helt fossiloberoende värld söker nu St1 Refinery en teknisk chef som vill vara med och bidra till bolagets framtida utveckling att bli den ledande aktören inom miljömässigt hållbara energilösningar.

Om rollen
I din roll som teknisk chef på St1 Refinery ansvarar du för den tekniska avdelningen som består av fyra avdelningar inom teknisk service, (processteknologi, inspektion, laboratoriet samt IT), vars avdelningschefer kommer att rapportera till dig. Avdelningarna verkar över hela verksamheten och dagarna är fyllda med långsiktigt arbete samt akut uppkomna situationer. Som chef för avdelningarna kommer du att bära det övergripande ansvaret för avdelningarnas arbete och fortsatta utveckling.

Den tekniska avdelningen består idag av ca 25 drivna medarbetare med olika tekniska spetskompetenser. Som teknisk chef blir du här en viktig länk mellan avdelningarna och i rollen förväntas du vara med och sätta strategier för det dagliga arbetet såväl som att arbeta verksamhetsnära vid behov. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att coacha dina medarbetare i att ta in hela raffinaderiet och affärens bästa i olika beslut.

Tjänsten är placerad vid St1s raffinaderi på Hisingen i Göteborg. Som teknisk chef kommer du att ingå i raffinaderiets ledningsgrupp och rapporterar direkt till raffinaderiets VD.

Bakgrund och erfarenheter

Du har erfarenhet av projektledning, speciellt från front-end-sidan och är van att jobba med externa engineeringbolag. Du förstår och ser nyttan av att integrera hälsa, säkerhet, miljö och kvalitet i arbetet.

Vi ser även att du har

  • Civilingenjörsexamen inom teknik eller liknande
  • Gedigen erfarenhet av arbete från process- och/eller kemiindustrin
  • Dokumenterad ledarerfarenhet där du haft både personal- och budgetansvar
  • Bred teknisk kompetens och processkunskaper
  • Meriterande med erfarenhet av tung industri, t.ex inom raffinaderi eller petrokemisk industri
  • God förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska samt engelska

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som teknisk chef på St1 Refinery ser vi gärna att du är nyfiken, entreprenöriell och prestigelös som person. Vidare trivs du i föränderliga miljöer där du får vara med och verkligen göra skillnad med det du åstadkommer på jobbet. Du har en bred teknisk kompetens som du kopplar till ditt goda affärssinne.

Vidare har du en hög samarbets- och kommunikationsförmåga och tycker om samarbeten som sträcker sig över olika avdelningar internt, såväl som mot externa partner (t.ex myndigheter). Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att skifta fokus mellan teoretiska och praktiska arbetsuppgifter samt motivera andra.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar St1 Refinery med Novare Executive Search. Skicka din ansökan genom ansökningsknappen nedan. Urval och intervjuer genomförs löpande. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post på grund av GDPR.

Har du frågor kring rollen är du varmt välkommen att kontakta Frans Lundin på frans.lundin@novare.se eller Isabella Hultberg på isabella.hultberg@novare.se

Välkommen med din ansökan!

St1 Sverige AB
St1 är en energikoncern som verkar i Finland, Sverige och Norge, vars vision är att vara den ledande producenten och säljaren av CO - medveten energi. Produktion av förnybar energi är kärnan i deras företagsstrategi med målet att gradvis ersätta fossil energi med förnybara lösningar. Även om fossila bränslen idag är St1s huvudsakliga intäktskälla, så ger det St1 möjlighet att bygga upp expertis i världsklass för att introducera alltmer förnybar energi på marknaden. Grundförutsättningarna bakom företagets utmärkta resultat är St1s dedikerade medarbetare, St1s partners, St1s teknologi, dess finansieringstjänster och kassaflöde i samverkan med St1s avkastning på eget kapital. Koncernens finansiella resultat gör nya hållbara investeringar inom förnybar energi möjliga. 

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://career.masterhelp.se/mh-jobb/gds
Sista ansökningsdag 1 mars 2023 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Masterhelp jobb hjälper företag att rekrytera all typ av personal på egen hand - med hjälp av vårt rekryteringsverktyg och effektiv platsannonsering. Vi har över 25 års erfarenhet om när, var och hur man lyckas nå ut till rätt personer.