Redovisningsansvarig till SR Energy, Göteborg

Redovisningsansvarig till SR Energy, Göteborg

Letar du efter en arbetsplats där du kan utvecklas och samtidigt bidra till något meningsfullt har du hittat rätt. Hos SR Energy blir en del av en entreprenöriell och dynamisk organisation som tillsammans bidrar i den pågående och framtida energiomställningen mot en klimatvänlig energiproduktion

Om rollen
I rollen som Redovisningsansvarig har du ett övergripande ansvar för vår redovisning- och bokslutsprocess och tillsammans med en kollega arbetar ni med löpande bokföring, månadsbokslut, skatter & moms, årsbokslut och årsredovisning för koncernens 15 bolag (vindkraftsparker). Ekonomiavdelningen som leds av CFO har ett nära samarbete med den övriga organisationen och stöttar verksamheten med bl.a. projektuppföljning, i bolagets hållbarhetsarbete och dess rapportering, med markägarkontakter och arrendeberäkningar. Det finns också möjlighet för dig att framåt arbeta med koncernredovisning, internkontroll och affärscontrolling.

Om dig
Du är en erfaren redovisningsekonom och har arbetat i en liknande roll. Kanske kommer du från någon redovisningsbyrå, fastighetsbolag eller ett mindre företag där du har fått prova på att arbeta med flera av de arbetsuppgifter och ansvarsområden som nämnts ovan. Utbildningsmässigt har du någon form av eftergymnasial utbildning inom ekonomi. För att trivas hos SR Energy och i tjänsten ser vi att du är en social och driftig person. Du är serviceinriktad och strukturerad, tar ansvar och värdesätter teamwork.

Vad vi erbjuder dig
SR Energy är ett företag med god sammanhållning, hög kompetens och ett stort engagemang. Du ges möjlighet att arbeta med många varierande uppgifter och utvecklas inom ditt område. Om du dessutom trivs med att ägna dig åt friskvård finns goda möjligheter till gemensamma träningsaktiviteter. Du finner kontoret i fräscha och ljusa lokaler mitt i centrala Göteborg.

Din ansökan
I den här processen samarbetar SR Energy med Jerrie. Du är välkommen med din ansökan med CV på www.jerrie.se. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-40 52 62 eller helena.bruman@jerrie.se.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SR Energy är ett energibolag som sedan starten 2005 etablerat en stark position med vindkraftsprojekt i Sverige. Våra 25 medarbetare bildar ett engagerat och kompetent team med olika bakgrund och erfarenhet. Sedan starten har bolaget realiserat 700 MW landbaserad vindkraft i södra Sverige. Fokuset på södra Sverige innebär ett betydande bidrag med förnybar energi i de områden där energiutmaningarna är som störst. Bolaget bytte namn från Stena Renewable till SR Energy under hösten 2021 och ägs gemensamt av Stena Adactum, AMF, KLP och Alecta.