Lumibird Photonics söker en testutvecklare till teamet i Göteborg

Lumibird Photonics söker en testutvecklare till teamet i Göteborg


Har du ett stort teknikintresse och vill vara med och utveckla laserteknik i framkant? Har du kunskaper inom FPGA-programmering och är ute efter en varierande roll med fokus inom mjukvara- och testutveckling? Då ska du läsa vidare!

Om företaget
LUMIBIRD är en av världens ledande specialister när det kommer till laser. Med 60 års erfarenhet och expertis inom 3 nyckelteknologier - halvledarlaser, laserdioder och fiberlaser. Företaget designar, tillverkar och marknadsför högpresterande lasrar för de vetenskapliga (laboratorier och universitet), industriella (tillverkning, försvar och LIDAR-sensorer) och medicinska (oftalmologi, ultraljud) marknaderna. LUMIBIRD skapades genom förvärv av företag mellan Keopsys- och Quantel-grupperna i oktober 2017 och är ett medelstort företag med mer än 1 000 anställda, intäkter på över 160 miljoner euro och kontor i Europa, Nordamerika, Kina, Japan och Australien.

Saabs laserverksamhet förvärvades av LUMIBIRD juni 2022 och idag bedrivs verksamheten under namnet Lumibird Photonics Sweden AB på Kallebäcksberget i Göteborg. Lumibird Photonics Sweden AB tillverkar laseravståndsmätare för olika militära applikationer och tillverkning med ansvar från start till mål. Hela produktionen hanterar både nytillverkning och reparation av både system och delsystem i samma tillverkningsflöde.


Dina arbetsuppgifter
Som testutvecklare kommer ditt fokus att vara på software/firmware och elektronikdesign. Din roll handlar om att utveckla, förbättra och underhålla ny och befintlig SW/FW för befintliga och nya produkter samt testutrustning. Testutrustningen består av SW/FW, elektronik och mekanik.

Ditt huvudsakliga arbete kommer att innefatta SW/FW- och testutrustningsutveckling inklusive design av kretskort. Det kommer även förekomma teoretiska beräkningar, praktisk provning och verifiering av SW/FW och testutrustning. Vidare arbetar du även med dokumentation av testresultat och kommunikation med produktion. Du ska kunna designa utifrån en kravspecifikation och förstå hur dessa krav påverkar SW/FW och elektrisk design, vad gäller kostnad samt produktionstid.

Beroende på din profil kan arbetet även innehålla:
* CAD av PCB
* Avancerad praktisk felsökning av laseravståndsmätare
* Hantera komponentbibliotek

Du kommer att ingå i ett team som består av inköp, försäljning, system-, mekaniska-, elektriska-, kraft-, optiska- och sändardesigners. Därför behöver du kunna uttrycka dig i skrift och tal både på svenska och engelska.

Arbetet sker i nära kontakt med kunden, det är därför viktigt att du förstår kundens och slutanvändarnas behov av produkterna. Vidare kommer du även att ha ett nära samarbete med leverantörerna. Därmed är det viktigt att du förstår tillverkningsprocesser för att kunna kommunicera krav och förväntningar på leveranser med leverantörerna.


Din profil
Vi söker en resultatfokuserad person med ett starkt personligt driv. Du ska utföra dina uppgifter med djupgående undersökningar och ha förmågan att självständigt samla in information från alla typer av källor. Ditt arbetssätt ska vara systematiskt med skriftlig dokumentation som normal standard.

Vi söker dig som:
* Har erfarenhet inom SW/FW-utveckling
* Har kunskaper inom FPGA-programmering
* Har eftergymnasialutbildning inom el-/mjukvaruteknik eller motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet
* Behärskar svenska och engelska såväl tal som skrift

Meriterande färdigheter:
* Erfarenhet av kretskortsutveckling
* Erfarenhet från CAD av PCB
* Erfarenhet av komponentteknik
* Programmeringskunskaper i C/C++, Python

Anställningen är inom svensk försvarsindustri och det krävs att du är svensk medborgare för att få tillgång till anställningen. Tjänsten kräver att du blir godkänd i en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Ansökningsförfarande
Start för tjänsten är så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Detta inleds som ett konsultuppdrag vilket innebär att du blir anställd hos oss på Skill och jobbar som konsult hos kunden. För rätt person finns mycket goda möjligheter till direkt anställning efter konsultperioden.

Om du känner att tjänsten är för dig är du varmt välkommen att skicka in din ansökan! Urvalet kommer behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med din ansökan. Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare Ben Saeang, ben.saeang@skill.se eller Sofia Philipsson, sofia.philipsson@skill.se.


Om oss
Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://skill.se/
Sista ansökningsdag 27 feb 2023 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech. Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag. People change - everything.