Driftingenjör med fokus på energi

Driftingenjör med fokus på energi

SKF söker en Driftingenjör med fokus på energi till Göteborg

Har du erfarenhet av att arbetat som driftingenjör med inriktning på industrifastigheter eller kommersiella lokaler? Är du kunnig inom energiförvaltning och trivs med att jobba med många olika typer av frågor för att skapa en bra helhet? Då kommer du trivas i den här tjänsten!

Om tjänsten
I rollen som driftingenjör tillhör du teamet på Fastighet som är en avdelning inom Facility & Service Management-enheten (FSM), som ansvarar för förvaltning och utveckling av företagets byggnader och verksamhetslokaler inkl. dess installationer inom Sverige. SKF:s Fastighetsavdelning förvaltar komplexa byggnader för tillverkning-, logistik- samt kontorsverksamhet med generellt hög tekniknivå. SKF är en serviceorganisation som har till uppgift att aktivt stötta SKF:s olika verksamhetsområden så att verksamheten i sin tur kan leverera sitt bästa till SKF:s kunder.

I den här rollen kommer du att förvalta och utveckla HVAC-installationerna inom SKF:s fastigheter i Sverige. Ett stort fokus inom rollen är att ansvara för att SKF:s fastigheter gör ett så lågt klimatavtryck avseende energi som möjligt. Arbetet innehåller allt från att utreda och utforma strategiska möjligheter till att förvalta befintliga installationer. Detta innebär en möjlighet till ett stort eget ansvar och beslutsfattande. I dina arbetsuppgifter ingår även att:
 • Ansvara för SKF:s värme-, ventilations- och kylanläggningar inklusive styr- och mätinsamlingssystem så att de fungerar på ett robust och energieffektivt sätt.
 • Driva energioptimeringsarbetet inom fastighetsverksamheten tillsammans med driftleverantörer och verksamheten.
 • Förvalta och utveckla ansvarsområdet med affärsmannaskap som grund så att servicen till verksamheten blir så bra och effektiv som möjligt.
 • Vara kravställare inom inneklimat och HVAC-installationsfrågor inom FSM och ibland även driva egna projekt.
 • Vara kompetensstöd till övriga verksamheten inom SKF rörande drift av fastighetsinstallationer samt energioptimering.
Kvalifikationer
 • Civilingenjörs- eller masterexamen alt. högskoleingenjör med inriktning på driftteknik och energi eller motsvarande.
 • Fördjupad kunskap inom energi och HVAC-installationer samt inneklimat.
 • Flera års erfarenhet av operativt eller taktiskt arbete med inneklimat och HVAC-installationsfrågor, gärna med inriktning på industrifastigheter.
 • Erfarenhet av att driva projekt inom industri- och fastighetsbranschen.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift och förmåga att formulera/presentera rapporter/utredningar/förfrågningsunderlag.
 • Erfarenhet från redovisning och analys av energistatistik i komplexa byggnader är starkt meriterande.
Personliga egenskaper
Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas och trivas i rollen som driftingenjör är din förmåga att arbeta självständigt avgörande, men även att du vet hur man är en bra lagspelare. I rollen hjälper även din förmåga att planera och arbeta strukturerat för att leverera kvalitativa lösningar och din målmedvetenhet hjälper dig att också driva projekt i mål. 

Då du kommer att ha många parallellt pågående dialoger med kollegor, entreprenörer och beställare bör du ha lätt för att balansera sociala kontakter, god samarbetsförmåga och erfarenhet av att bygga långsiktiga relationer. Vad SKF erbjuder dig
Din jobbvardag kommer till stor del att bestå av spännande utmaningar och varierande arbetsuppgifter i en verksamhet där hållbar byggnation med stort fokus på energieffektiva lösningar är viktigt.

På SKF får du möjlighet att arbeta med teknik i världsklass. Här får du förverkliga dina idéer och se resultatet av dina insatser. Samtidigt erbjuder SKF dig goda möjligheter till kompetensutveckling inom ditt område men också möjligheter till professionell utveckling i över 130 länder.  Välkommen med din ansökan!

Om du tycker att tjänsten som driftingenjör passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar SKF med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar Fasticon inte emot ansökningar via e-post. 

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Clavering på malin.clavering@fasticon.se 

Urvalsarbetet sker löpande och sista ansökningsdag är den 12:e februari.

Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att fokus är på de kompetenser som krävs i den aktuella tjänsten och organisationen. Därför kommer du i första steget av processen få besvara ett antal urvalsfrågor i samband med att du söker tjänsten. Därefter kan du få genomgå arbetspsykologiska tester, besvara ett digitalt frågeformulär med kompetensbaserade frågor, intervjuas kompetensbaserat av Fasticon samt bjudas in till intervju hos arbetsgivaren. Dessutom genomförs alltid en bakgrundskontroll innan anställning. 

Om Fasticon
Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på www.fasticon.se/lediga-jobb.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.skf.com
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn

Digitaliseringen är en av flera drivkrafter som förändrar affärsmodeller och yrkesroller i grunden. Det kräver nya kunskaper och nya arbetssätt. Vi har förståelse för förändringarna och hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad.

Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.