Hoppa till innehåll

Utvecklingsingenjör
Göteborg

Vill du vara med och utveckla detektorer för framtidens innovationer? Som utvecklingsingenjör hos oss får du arbeta med ledande teknologi i spännande utvecklingsprojekt i nära samarbete med våra branschledande kunder. Marknaden för våra fotodetektorer finns inom industri-, försvar- och medicintekniska branscher där de används för detektering av såväl ljus som elektroner och röntgenstrålning.

Vi har en lång erfarenhet och vårt varumärke har vuxit kraftigt under åren. Vi är ett dynamiskt företag som präglas av en stark "vi-känsla" och stolthet över vår teknik och dess tillämpningar. Med ett eget renrum med komplett utrustning för halvledartillverkning och kapsling får du möjligheten att jobba nära våra produkter.  

Vad tycker Gustav Forsberg, R&D ingenjör, är de största fördelarna med SiTek?

"Att företaget är litet ger en väldigt familjär känsla och alla dörrar är alltid öppna. Att vi och kunderna vet att vi gör de bästa produkterna i vår nisch gör det så mycket enklare att kunna prata tekniska lösningar utan att kunden stirrar sig blind på priser för att en konkurrent är lite billigare. Tack vare åldern på företaget och att SiTek var uppfinnarna av tekniken hela företaget fortfarande bygger på, så har företaget blivit såpass väletablerat globalt, att det är till oss man vänder sig till om de vet att det är PSDer de behöver. 

Till sist är det faktum att SiTek har allt under samma tak den största fördelen eftersom det öppnar så många möjligheter. Det går att undersöka förändringar i varje steg eftersom vi kan göra det själva utan att ha någon minimigräns för att godkännas." 

Läs mer om vad Gustav och hans kollegor har att säga om tjänsten och företaget på https://career.masterhelp.se/sitek

Dina arbetsuppgifter
I rollen som utvecklingsingenjör kommer du driva arbetet framåt kring våra ständiga produktförbättringar samt utveckla och optimera våra detektorer utifrån kundernas applikationer. Genom direktkontakt med våra kunder förstår du deras behov vid framtagandet av kundanpassade komponenter samt agerar support vid användning av våra produkter.

Du kommer bli involverad i utvecklingen av såväl detektorchip och dess tillverkningsprocesser som tillhörande elektronik och kapslingsmetoder. Arbetet sker i nära samarbete med sälj-, marknads- och produktionsavdelningarna som du också stödjer med teknisk support.

  • Definiera nya utvecklingsprojekt
  • Designa nya komponenter och processflöden
  • Aktivt jobba med att ta fram nya koncept för vår process-, kapslings-, och mätutveckling
  • Specificera design och funktion med våra partners kring elektronik och mjukvara
  • Agera teknisk support ut mot våra kunder och internt inom organisationen

Din profil
Till rollen som utvecklingsingenjör söker vi dig som har erfarenhet av att jobba med komponentutveckling, gärna inom området fotonik. Du är bekväm med att självständigt driva på och leda arbetet framåt. Det är viktigt att du har intresse både för det tekniska och hantering av kundkontakter.

Du ser positivt på att få verka i en mindre organisation med breda kontaktytor både internt och externt vilket ställer krav på mycket god samarbetsförmåga. Värdesätter du ett prestigelöst klimat med närhet till produkt och praktiskt utvecklingsarbete är detta en roll som du kommer trivas med.

  • Civilingenjör inom teknisk fysik eller motsvarande kunskap
  • Kunskaper om halvledarfysik och halvledarkomponenter
  • Några års erfarenhet av att jobba med hela flödet av komponent/produktutveckling
  • Erfarenhet av halvledarprocessing och mätning på halvledarkomponenter är meriterande
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén, 0708-490288, och Cassandra Åkerblad, 0720-708970, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om SiTek Electro Optics
SiTek Electro Optics utvecklar, tillverkar och säljer avancerade fotodetektorer och är världsledande inom sitt område med kunder över hela världen. Bolaget grundades 1976 i syfte med att utforska den kommersiella tillämpningen av nya teknologin inom Position Sensing Detectors (PSD). Bolaget har sedan dess breddat sitt sortiment till att idag även inbegripa elektron- och röntgendetektorer. Sedan 1984 finns bolaget i Partille strax utanför Göteborg där all utveckling och produktion sker. Marknadsföring och försäljning görs via ett internationellt väletablerat distributörsnätverk. Företaget består idag av 15 medarbetare och är i en expansiv fas med kunder över hela världen.

Läs mer på www.sitek.se

SiTek Electro Optics logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
05 okt. 2023 (2 dagar kvar)
Typ av anställning

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup
https://www.intenso.se/sv

Fler jobb från samma arbetsgivare

Stockholms stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Stockholms stad
Data & IT
Företagslogga
Trollhättan
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga
Göteborgs stad
Teknik & Ingenjör
Företagslogga