Hoppa till innehåll
Semrén & Månsson Group AB logotyp

Group Accounting Manager till Semrén & Månsson, Göteborg

Semrén & Månsson söker dig som vill ta rollen som Group Accounting Manager i ett bolag som bidrar till samhällsutveckling och en hållbar framtid. Rollen ingår i den centrala ekonomi- och finansfunktionen (4 personer) och rapporterar till CFO. Du får i rollen ansvar för koncernkonsolidering samt koncernens interna och externa rapportering. Du arbetar tätt tillsammans med dotterbolag med konsolidering och bokslutsarbete.

Huvudsakliga ansvar och arbetsuppgifter:
  • Konsolidering av koncernens räkenskaper månadsvis för koncernens rapporterande bolag
  • Kassaflödesanalys för koncernen månadsvis
  • Beredning av månatliga rapporter och analys till ledningsgrupp och styrelse
  • Ansvarig för koncernens skatteberäkning och moderbolagets deklaration
  • Upprättande av koncernens delårsrapporter
  • Driva och utveckla koncernens bokslutsprocess samt säkerställa efterlevnad av gällande lagar och regler inom redovisning och skatt
  • Ansvarig för koncernens budget- och prognosprocess
  • Support och stöd till dotterbolagen
Vi söker dig med minst fem års erfarenhet från kvalificerad redovisning och koncernredovisning, gärna med kunskap inom fastighetstransaktioner. Du behöver vara intresserad av redovisning och de komplexa regelverken.

Rätt person kommer här att arbeta i en prestigelös miljö med engagerade kollegor. Du får uppskattning som kommunikativ och kompetent lagspelare i samarbetet med och som stöd till dotterbolagen. Önskade egenskaper för rollen är att vara självständig, proaktiv, noggrann, strukturerad och med vilja leverera hög kvalité.

Känner du igen dig i beskrivningen är du välkommen att söka via www.maquire senast 31 mars, men gärna omgående då vi gör intervjuer under hand. Vid frågor kontakta gärna Elisabeth Lidstedt 0735-194051.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Koncernen Semrén & Månsson Group omfattar förutom arkitektbyrån Semrén & Månsson ytterligare bolag inom digitalisering, visualisering och fastighetsutveckling. Tillsammans tar vi ett helhetsgrepp kring våra kunders affär - hela kedjan från planering, gestaltning och genomförande till sälj och förvaltning. Vi kombinerar konstnärlig gestaltningsförmåga med nytänkande digitala lösningar, för att kunna bygga med kvalitet, effektivisera våra kunders befintliga verksamhet och utveckla nya tjänster och intäktsströmmar. Tillsammans är vi starkare. https://semren-mansson.se/

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare