Hoppa till innehåll
Scanlube AB logotyp

Business Controller till Scanlube AB

Ansök nu
Har du någon gång åkt över Älvsborgsbron, kikat ner över hamnen och funderat över verksamheten och logistiken som dagligen pågår där? Är du ekonom? Då ska du fortsätta läsa!
Vi på Scanlube AB utökar nu vårt ekonomiteam med en Business Controller. Rollen är helt ny och du blir en viktig nyckelspelare i vår fortsatta tillväxt med fokus på planering, uppföljning, utveckling av bolagets ekonomistyrning och hållbarhet.


Vi erbjuder flexibla arbetstider, möjlighet att jobba hemifrån någon dag i veckan, 37,5h vecka för att möta balansen mellan jobb och fritid. Du välkomnas till ett familjärt företag med starka ägare, Preem AB och Uno-X Mobility AS, där vi jobbar tillsammans och har korta beslutsvägar.
Verksamheten är belägen i Göteborgs Energihamn, där alla våra funktioner så som laboratoriet, lager, produktion och ledning är placerade.

Om rollen

I rollen som Business Controller är du bla ansvarig för Scanlubes produktkalkyler och lagervärdering. Det är dig man vänder sig till i detaljfrågor kring exempelvis produktpriser och prisförfrågningar.
Du är delaktig i budget- och prognosarbetet och stöttar verksamheten med analyser samt uppföljning. Med nyfikenhet och vaket öga, bidrar du med att skapa en effektiv, tillförlitlig och hållbar verksamhet med stabila finanser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Månatliga prisberäkningar utifrån ABC-kalkyl mot marknadsbolag
  • Delaktig i månads och årsbokslut
  • Beräkning av produktpris och svara på prisförfrågningar från kunder
  • Uppföljning av produktionsavvikelser samt identifiera och genomföra förbättringsprojekt
  • Följa upp och samarbeta med inköp och produktionsplanering för minskad kapitalbindning i lager och effektivare produktion
  • Utveckla metoder och verktyg för analys och beslutsfattande inom ekonomi och verksamhetsstyrning
  • Drivande för att digitalisera och automatisera ekonomifunktionen
  • Drivande i utveckling av företagets affärssystem (Jeeves) och beslutsstödsystem (Power BI)
Vem är du?

Du är utbildad ekonom och har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Mycket meriterande är om du varit inom tillverkande företag. Starka färdigheter inom dataanalys och affärssystem, samt ett genuint intresse att vilja utveckla och automatisera ekonomifunktionen. Då du arbetar nära verksamheten, behöver du vara lyhörd och nyfiken samt värna gott samarbete. Du förstår snabbt siffornas verkan och har förmågan att tidigt se dem i en helhet. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav i tjänsten.

Då tjänsten är placerad i ett säkerhetsklassat område, genomförs bakgrundskontroll inför anställning.

Hur ansöker jag?

I den här rekryteringen samarbetar Scanlube AB med MPYA Finance. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anette Zantelid tfn 0732-036777 eller Elin Antonsson tfn 0709-318769 Ansökan sker via www.mpyafinance.se. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 okt. 2023 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Scanlube AB är en smörjmedelstillverkare med ca 45 anställda som till lika delar ägs av Preem AB och Uno-X Mobility AS. Företaget ligger i Göteborgs Energihamn och producerar och distribuerar smörjmedel till kunder i främst Sverige, Norge, Danmark, Baltikum och Island. Företaget har en stark profil inom produktkvalitet, leveranssäkerhet, service och flexibilitet. Scanlubes omsättning uppgår till cirka 750 MSEK per år. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001. Våra kärnvärden är kundfokus, miljöomsorg, ansvar, gemenskap och utveckling.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare