Hoppa till innehåll
Ansök nu

Teknikansvarig / Produktspecialist
Göteborg

Hos SAMSON får du arbeta i en flexibel och dynamisk organisation där vi erbjuder ett brett utbud av produkter och moderna system inom processindustrin. Som trendsättare i över 100 år driver vi utvecklingen och introducerar nya innovationer till marknaden.

Som teknikansvarig blir du en viktig funktion gällande den tekniska supporten, både internt och externt, och kommer via vår öppna företagskultur få stort utrymme att forma din roll och väg framåt. 

Arbetsuppgifter
I rollen som teknikansvarig kommer du att arbeta brett med våra produkter och koncept kring ventiler, lägesställare, ställdon, automationssystem och sensorer. Du kommer ha en central roll där du ger support till våra kunder och vår interna organisation samt samarbetar med våra leverantörer för att ge den bästa tekniska expertisen och rådgivningen. 

Du ser på möjligheter att stärka våra koncept mot kunden och strategiskt bygga produktsortimentet. I rollen som teknikansvarig kommer du att samarbeta med kollegorna i Sverige men också ha kontakt med produktspecialister inom koncernen. Du kommer att vara stationerad på vårt kontor i Billdal men är ute på plats hos kunder och leverantörer vid behov.  

  • Agera teknisk support i större projekt
  • Driva frågor rörande teknik och utveckling kring våra produkter och koncept
  • Säkerställa teknisk funktion genom korrekt val av utrustning och förslag på tekniska lösningar
  • Utföra ventil- och systemberäkningar
  • Vara support till säljorganisationen

Vad har Johan Blomqvist, VD, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag är nytillträdd VD på bolaget men har verkat länge inom flödes- och teknikbranschen. Som världsledande inom reglerteknik kompromissar vi aldrig med kvaliteten men framgångarna handlar inte bara om bra produkter utan det är personalens insatser som gör skillnad. 

Jag ser det som min uppgift att upprätthålla den härliga teamkänsla som finns och skapa en miljö där varje individ kan bidra och utvecklas. Rollen som teknikansvarig är en mycket viktigt funktion för oss både för att erbjuda den mest driftsäkra processen för våra kunder och kunna stötta varandra internt i de tekniska dialogerna."

Din profil
För att lyckas i rollen som teknikansvarig behöver du ha en bred och djup teknisk kunskap och erfarenhet inom branschen eller produktområdet. Du kan ha suttit i en liknande funktion tidigare eller komma från kundsidan alternativt leverantörsledet. Du är kommunikativ och brinner för att skapa värde för kund, leverantör och kollegor. Du har en kommersiell medvetenhet och ett undersökande tankesätt och trivs när du får använda din problemlösningsförmåga för att hitta bästa lösningen. För att trivas hos oss behöver du vara en person som värdesätter ett gott samarbete, är prestigelös och initiativtagande.

  • Bred och djup teknisk kunskap och erfarenhet av arbete i en tekniskt utmanande funktion
  • Gedigen erfarenhet inom flödesteknik och ventiler
  • Erfarenhet av att utföra beräkningar
  • Erfarenhet från kund- och leverantörskontakter i en internationell miljö är en fördel
  • Svenska och engelska i tal och skrift

Vad har Eva Gunnarsson-Berger, innesäljare, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag har arbetat i ventilbranschen i 30 år, varav åtta år på SAMSON. Det lockade att få jobba med högkvalitativa produkter. Det mest stimulerande med min roll är att jag har varierande arbetsuppgifter. Då vi är relativt få som jobbar tillsammans löser vi det ihop och man får även gå in i ”andras områden” även om man har sitt eget ansvarsområde. Stämningen i teamet är väldigt bra, man stöttar varandra och vi har roligt på jobbet. Det är också en arbetsplats där man får sin röst hörd."

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén 0708-49 02 88, och Josefine Petersson 0702-50 14 29.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om företaget
SAMSON - välkänt världen över och synonymt med kvalité, entreprenörsanda och innovativ styrka. Familjeägt företag sedan 1907 med huvudkontor i Frankfurt. Europas största tillverkare av reglerventiler med egna fabriker på 18 orter och 4 500 anställda. Historien om SAMSON Sverige började 1979, och i dag har vi huvudkontor i Billdal, söder om Göteborg, och vi har även säljkontor i Stockholm och Sundsvall. SAMSONs huvuduppgift är att förse både befintliga och nya kunder med högkvalitativa produkter och kompetent service. Vi erbjuder även tjänster inom systemuppbyggnad och digitala lösningar. Vår styrka ligger i att hitta lösningar och produkter för att ge kunden en störningsfri produktion!

Lär mer på sweden.samsongroup.com

Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare