Teknisk säljare

Teknisk säljare

Trivs du i ett arbete med fokus på service och nöjda kunder? Som Teknisk säljare hos Solar bemöter du dagligen våra kunder för att erbjuda vägledning och bästa möjliga service utifrån deras behov. Vill du ha ett arbete där du får dra nytta av ditt tekniska intresse att hitta lösningar? Hos oss kommer du att förbättra våra kunders verksamheter genom teknisk rådgivning och försäljning av produkter inom säkerhet, med fokus på passersystem, inbrott, brand och kameralösningar, samt våra värdeskapande tjänster. Vi söker nu vår nya kollega till vårt Kompetenscenter Security med placering på vårat kontor i Högsbo, Göteborg.

Vi erbjuder

Ett omväxlande och utmanande arbete hos ett av norra Europas mest innovativa och ledande Sourcing & Services-företag inom El, VS och Industri. Vi vet att Solars möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Personlig utveckling värderar vi högt Du har möjlighet att forma din egen vardag och utveckla din kompetens i en inspirerande miljö. Vi är övertygade om att vi är Stronger Together genom att tillsammans skapa en dynamisk miljö och kontinuerligt arbeta för att identifiera och utveckla nya affärsmöjligheter.

Fokusområden

Utifrån kundens behov och din kunskap inom branschen arbetar du med försäljning av Solars produkter och tjänster över telefon och dator. I din roll kommer du att arbeta självständigt, såväl samarbeta med kollegor inom Solar kring sådant som kundaktiviteter, offerter, samt nya kunders potential och behov av produkter och tjänster. Du kommer även vara en del av vårt löpande förbättringsarbete.

Kvalifikationer
  • Teknisk utbildning på gymnasienivå eller motsvarande erfarenhet som exempelvis installatör eller servicetekniker
  • Ett par års erfarenhet från Säkerhetsområdet
  • Goda kunskaper i Officepaketet
  • Baskunskaper i engelska
  • Gärna erfarenhet inom försäljning
  • Teknisk vidareutbildning ses som meriterande
Profil

Förutom att du har ett brinnande intresse för problemlösning och försäljning ser vi att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta med många kontakter. Du har förmåga att förstå kundens behov och omvandla detta till ett aktivt sälj genom att agera engagerat, kreativt och lösningsorienterat. Du tar stort eget ansvar i ditt arbete att agera professionellt, hitta effektiva lösningar för våra kunder och säkerställa goda affärer för att tillsammans med ditt team nå uppsatta mål. Utmaningar tar du till dig som en möjlighet att utvecklas i din roll. För att lyckas som teknisk säljare hos oss behöver du trivas med ett strukturerat arbetssätt och att dagligen arbeta med digitala kommunikationsmedel.

Vill du veta mer om rollen som Teknisk säljare på Solar, möt då vår kollega Jonathan som berättar mer om sin vardag här.

Kontakt och Ansökan

Låter detta som du? Vi arbetar med löpande urval och intervjuarbete varför vi önskar din ansökan snarast.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Magnusson, Sales Manager Security & Communication, på +46 730 93 86 40 eller mats.magnusson@solar.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Mats Magnusson
Telefon 0730 93 86 40
Email Mejla Mats Magnusson
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Innesäljare
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.solar.eu
Sista ansökningsdag 10 feb 2023 (8 dagar kvar)