Financial Accountant med kundansvar Asset Management till RES

Financial Accountant med kundansvar Asset Management till RES

RES expanderar inom flera olika verksamhetsområden och förstärker nu teamet Financial Asset Management inom affärsområdet Support Services med en erfaren Kundansvarig ekonom.

Financial Asset Management arbetar med den finansiella förvaltningen, vilket i stort sett innebär att man är ekonomifunktionen för de nordiska juridiska bolagen. Teamet tillhandahåller hela cykeln av ekonomitjänster såsom redovisning, finansiell rapportering, budget och analys. Här finns ett nära samarbete med de tekniska förvaltarna och ägarna till vindkraftsparkerna. Teamet består idag av 8 medarbetare med en bred kompetens inom ekonomi.

Om tjänsten
Rollen innebär att självständigt hantera den ekonomiska förvaltningen av en kundportfölj med vindkraftparker. Varje vindkraftspark som utvecklas och byggs ligger i ett eget bolag. Våra kunder är främst utländska fonder vilket gör att vi har mycket internationella kontakter.

Dina ansvarsområden:
  • Vara kontaktperson för kundportföljernas ägare i den löpande ekonomiska förvaltningen - avstämningar och löpande kommunikation med kund, vara kundens sakkunnige inom ekonomiområdet
  • Upprätta bokslut, likviditetsprognoser, konsolidering och ägarrapportering
  • Moms/skattefrågor
  • Säkringsredovisning och valutahantering
  • Årsredovisningar och deklarationer
  • Kontakt med bolagens revisorer
  • Superuser för vårt affärssystem (Unit4 Business World)
  • Kontinuerligt förbättringsarbete av system, processer och rapporter
  • Arbetsleda junior redovisningsekonom i kundteamet i det dagliga arbetet
Du rapporterar till Head of Financial Asset Management. Kontoret finns i fina lokaler vid Lilla Bommen i Göteborg, en hybrid arbetsplats.

Vi söker dig som
Är affärsorientera, har förståelse för kundens affär och med ett fokus att leverera enligt överenskommelse. Som person är du driven och ansvarstagande och tycker om att sätta rutiner och processer på plats. Du har förmågan att kunna initiera och slutföra olika typer av projekt och aktiviteter som krävs för den finansiella hanteringen av uppdragen.

Du kommer att ha många internationella kontaktytor så stor vikt läggs vid att du är kommunikativ och har mycket goda kunskaper i engelska då du är RES kontaktperson mot kunden för den löpande ekonomiska förvaltningen. Likaså att du är en person som trivs att jobba i team då det är mycket samarbete med övriga delar av organisationen, både lokalt och globalt.

Du har en högskoleutbildning inom Ekonomi och minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning. Du har förståelse för K3/IFRS-regelverket och koncernredovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet av att självständigt hanterat kunduppdrag. Likaså ser vi det som mycket värdefullt om du skulle ha en bakgrund från fastighets-, vindkrafts-, eller energibranschen samt erfarenhet inom revision.

Din ansökan
Känner du igen dig i beskrivningen? Vi ser fram emot din ansökan! I den här rekryteringen samarbetar RES Renewable Norden AB med Jerrie och har du frågor och funderingar är du hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bruman på 0735-405262 eller https://www.linkedin.com/in/helenabruman/. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 31 mars 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

RES är ledande inom utveckling av förnybar energi och energilagring. Med 40 års erfarenhet utvecklar RES projekt på land och till havs med vindkraft, solceller, energilagring, transmission och distribution runt om i hela världen. RES sysselsätter mer än 2500 personer och är aktiv i tio länder.