Adecco söker bromstestare/signalpersonal till tåglok!

Adecco söker bromstestare/signalpersonal till tåglok!

Nu söker vi på Adecco personal till vår samarbetspartner Protrain Trafik AB för uppdrag som bangårdsoperatör till tåglok- och vagnar. Vill du arbeta i en spännande miljö där ansvar varvas med fysiskt dynamiska arbetsuppgifter? Då har vi tjänsten för dig!

Om tjänsten

Som bangårdsoperatör hos oss behöver Du uppskatta att tjänstgöra utomhus, i alla sorters väder under dygnets alla timmar. Då arbetet innefattar tung fysisk ansträngning och många steg under ett arbetspass behöver Du också vara i god fysisk form. Då bangårdsoperatör är en säkerhetstjänst behöver Du genomgå en särskild läkarundersökning med ett godkänt resultat enligt Transportstyrelsens föreskrift.

Vi söker dig som är intresserad av ett arbete där du behöver använda både kropp och knopp! Som bangårdsoperatör går uppdraget ut på att testa bromsarna på tåglok- och tågvagnar samt andra diverse uppgifter på och bredvid spårvägar. Vidare arbetar man också som signalgivare där du verkar som lokförarens öron och ögon och hjälper till att navigera i de rutter som körs. I arbetet medföljer därefter dokumentering av utförda tester och god kommunikation med lokförarna och andra kollegor. Arbetstiderna är förlagda på ett treskift vilket innebär att man ska kunna jobba dag, kväll- och nattetid. Uppdraget kräver inga förkunskaper, tjänsten initieras med en utbildning och bredvidgång tillsammans med erfarna kollegor för att komma in i det på bästa möjliga vis. Vi ser gärna att du som söker har tålamod och en vilja att lära dig nya moment i en arbetsmiljö som präglas av strikta rutiner och hög grad av säkerhetstänk!

I din roll som bangårdsoperatör består dina huvudsakliga arbetsuppgifter i:
 • Bromstestning av tåglok- och vagnar
 • Dokumentering av utförda tester
 • Hjälpa lokföraren i form av att kommunicera längs järnvägen
 • Koppla på- och av godsvagnar
 • Diverse arbete vid och på spårvägar
Tjänsten är ett konsultuppdrag där urval sker omgående och du får en anställning hos Adecco. Det finns goda möjligheter till direkanställning hos kund efter 6-12 månader.

Om dig

Vi söker dig som har en stor ansvarskänsla och ser till att utföra arbetsuppgifter noggrant. Du har en god fysik och har inga problem att röra dig på/av från tåg och gå långa sträckor längs med järnvägen. Vidare är det viktigt att du är fullt frisk, intressanta kandidater kommer få genomföra en läkarundersökning innan anställning där det krävs att man passerar utan anmärkning. Utöver detta ser vi att du är kvalitetsmedveten, noggrann och ansvarstagande. Arbetet är fysiskt krävande - det är därför viktigt att du trivs med den typen av arbete samtidigt som fokus bibehålls till följd av de säkerthetskrav som återfinns på arbetsplatsen.

Vidare ser vi att du är prestigelös och kan vara flexibel när det kommer till arbetstider.

Viktigt för tjänsten är:
 • B-körkort med tillgång till bil
 • Ansvarstagande
 • Kunna prata och skriva svenska obehindrat
 • Fysiskt kapabel
 • Följa instruktioner och ha ett högt säkerhetstänk
 • Flexibel och öppen för att jobba dygnets alla timmar
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Andreas Palmqvist via andreas.palmqvist@adecco.se.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Bromstestare, Bromstestning, Göteborg, Signalgivare, Spårväg, Tåglok, Järnväg, Signalpersonal, Tåg
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.