Advanced Process Control Engineer till Preem i Göteborg

Advanced Process Control Engineer till Preem i Göteborg

Jobba för framtiden redan idag

Preemraffs gemensamma Tekniksektion utgör en stödfunktion till raffinaderierna i Göteborg och Lysekil. Teknikavdelningen i Göteborg är en disciplinblandad grupp med f.n.15 medarbetare, varav 4 processtyrningsingenjörer. Våra raffinaderier utvecklas i accelererande takt genom att optimera och bygga om existerande anläggningar och genom investeringar i nya anläggningar för ökad förnybar produktion. Preems mål är klimatneutralitet 2035.

Du blir en viktig del av Preem En arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och ambitionen att vara bäst i branschen när det gäller hållbarhet. Här får du frihet under ansvar och ofta chansen att vara med under hela processer - från början till slut. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar, ansvarstagande, nyskapande och inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Tjänsten är tillsvidare, heltid, dagtid. I begränsade perioder kan beredskap förekomma

Om Rollen
Som Processtyrningsingenjör utvecklar, implementerar och underhåller du applikationer avseende processtyrning på raffinaderiet i syfte att uppnå säker, effektiv och lönsam drift genom optimalt anläggningsutnyttjande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utveckla, implementera och underhålla applikationer för avancerad styrning av blandningskvalitéer ABC.
  • Ansvar att underhålla och utveckla ABC-systemet.
  • Designa, programmera och ta i drift reglerapplikationer i vårt ABB styrsystem i samband med till- eller ombyggnad av anläggningen.
  • Processtyrningsingenjörer Process eller Tanksida, underhåller och utvecklar raffinaderiets realtidsdatabas Infoplus.21
  • Stötta produktion och underhåll vid felsökning i anläggningen inklusive styrsystem, instrumentering och regleringar.
  • Initiera, delta i och driva projekt.

Har du den här bakgrunden

  • Civilingenjör inom Kemiteknik, Teknisk fysik, Automation/Reglerteknik eller liknande högskolekompetens. Kravet på formell utbildning kan kompenseras av mångårig erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom processindustri eller massa/pappersindustri.
  • Goda tillämpade kunskaper att utveckla reglerapplikationer i styrsystem
  • Erfarenhet att arbeta med applikationer i de styrsystem Preemraff Göteborg har, ABB och Honeywell Experion är meriterande. Individanpassad introduktion och utbildning i aktuellt styrsystem erbjuds.
  • Grundläggande kunskaper om databaser och programmering

Din Profil Du är en engagerad och initiativrik person som arbetar självständigt och målinriktat med ett fokus på säkerhets-, miljö-, kvalitets- samt kostnadsmedvetenhet. Du har god kommunikationsförmåga och kan hantera stora kontaktytor, både inom företaget med produktions-, underhålls- och projektorganisationerna på raffinaderierna, men också externt med leverantörer. Du har goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift.

Välkommen att ansöka

Tjänsten är heltid, tills vidare. Beredskapstjänstgöring För närmare information kontakta gärna Lotta Johansson Borgvall, Chef Teknik Göteborg, Tel: 010 - 450 4197. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden löpt ut. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 1 februari. Facklig kontakt: https://www.preem.se/om-preem/karriar/lediga-tjanster/fackliga-kontaktpersoner

Då Preem är ett säkerhetsklassat företag kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För Sverige godkänd ID handling skall kunna uppvisas. Preem har en policy att alltid genomföra alkohol- och drogtest på samtliga slutkandidater.

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.preem.se
Sista ansökningsdag 1 feb 2023 (5 dagar kvar)