Hoppa till innehåll
Precimeter Control logotyp

Financial Manager till Precimeter Control, Göteborg

Ansök nu

Den här tjänsten som Financial Manager är för dig som motiveras av stort eget ansvar med varierande arbetsuppgifter. Hos oss erbjuds du en utåtriktad roll i ett internationellt tillväxtbolag.

Som Financial Manager hos oss ansvarar du för ekonomifunktionen och arbetar även med HR-relaterade frågor. Du har det övergripande ansvaret för arbetsledning, redovisning, bokslut och rapportering för bolag i Sverige, Tyskland, USA och Kina. HR-arbetet innefattar ansvar för HR-portalen, uppdatering av personalhandbok och arbete med hållbarhetsfrågor enligt ISO14001. I rollen har du ett nära samarbete med VD, sitter med i ledningsgrupp och rapporterar till börsnoterade koncernen Lagercrantz Group.

Placering är i Göteborg i nya fina lokaler där vi har en trevlig arbetsmiljö och gemenskap. På kontoret är vi 15 anställda och med övriga länder är vi sammanlagt ca 35 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning
 • Moms-, skatte och inkomstdeklarationer
 • Budget, analys, resultat- och likviditetsprognoser
 • Rapportering till moderbolaget
 • Intrastatrapportering, export- och tullfrågor
 • Skattefrågor och Transfer Pricing
 • Arbetsledning för teamet inom ekonomi och administration
 • Lön- och personaladministration
 • Kontakt med bank, myndigheter och revisorer
 • Driva och leda olika projekt

Ekonomiarbetet utförs i affärssystemet Visma administration och rapportering via Cognos.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är en trygg och erfaren ekonom som är van att ha det övergripande ansvaret för ekonomi och HR. Du arbetar självständigt med redovisning, bokslut, rapportering och arbetsledning. Vi ser gärna att du är civilekonom alternativt har motsvarade förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig. Eftersom all rapporteringen sker på engelska talar och skriver du det obehindrat.

För att trivas som Financial Manager hos oss är du en person som enkelt tar dig an nya utmaningar samt har en öppenhet och flexibilitet för olika arbetsuppgifter. Du motiveras av att arbeta brett och trivs i en internationell miljö med många kontaktytor.

Om Precimeter:
Precimeter är en ledande leverantör av högpresterande premiumprodukter inom mätteknik och flödesstyrning för gjuterier, som verkar globalt. Vi är ett växande företag med en stark ägare och en företagskultur som värdesätter långsiktighet, kvalitet, kundfokus och engagemang.

På Precimeter strävar vi efter att forma framtidens industri genom att erbjuda innovativa lösningar som ökar precision, effektivitet och hållbarhet i olika produktionsprocesser. Vi fokuserar på att leverera skräddarsydda mätsystem och övervakningsverktyg som möter våra kunders unika behov. Våra teknologier används inom områden som metallurgi, gruvdrift, gjuteri och andra tillverkningsindustrier.


Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Precimeter med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Eva Tiitso tel 0765-112910. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu.

Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida, www.meritmind.se

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
10 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare