Processingenjör

Processingenjör

PETROBIO contribute globally and locally to a better environment and better climate for future generations.

 

Processingenjör
Göteborg

Vi söker en erfaren och engagerad processingenjör till vårt teknikteam i Göteborg.  

Vi erbjuder
Vi erbjuder en öppen och dynamisk arbetsplats där du tillsammans med engagerade kollegor får delta i den gröna energiomställningen med avancerad förbränningsteknik i framkant. Hos oss är allas insats avgörande vilket ger stor möjlighet att få vara med att påverka och utveckla våra processer och produkter. Du kommer att få variation i dina uppgifter och arbeta med många spännande energiprojekt med stort fokus på hållbarhet!

"Jag sökte mig till PETROBIO då jag trivs bäst på en mindre arbetsplats, där beslutsvägarna är korta och man har stora möjligheter att påverka både sin egen roll och företagets utveckling. Att få vara del av en verksamhet inom energisektorn och bidra till bättre klimat och miljö känns också mycket motiverande.

Vi är med och bidrar i omställning till ett mer hållbart samhälle. Vår pulverbrännare är i världsklass och vårt mål är att ständigt utveckla dessa för att för att ha lägsta möjliga emissioner. Att arbeta på PETROBIO innebär att den ena dagen inte är den andra lik. Man måste vara beredd på att ibland hjälpa till och arbeta utanför sitt normala ansvarsområde vilket gör det varierande och stimulerande."

- Hans Elmeklo, teknik- och projektchef

Arbetsuppgifter
Som processingenjör hos oss kommer du att arbeta med våra egenutvecklade brännare och tillhörande utrustning så som bränsleförvaring och beredning, pannor, rökgasrening. Du driver arbetet kring den processtekniska lösningen i projekt av varierande storlek och komplexitet, med huvudsakliga arbetsuppgifter som:  

 • Processdesign av ny- och ombyggnationer
 • Dimensionering av processutrustning
 • Framtagning av tekniska specifikationer och kalkyler
 • R&D 
 • Utforma P&ID
 • Framtagning av funktionsbeskrivning 
 • Teknisk säljstöd 

Din profil
Du är en erfaren processingenjör med bakgrund inom process- eller energiindustrin. Du har ett pragmatiskt förhållningsätt och trivs i en mindre organisation där ett gott samarbete värdesätts. Vidare är du noggrann, analytisk och har förmåga att arbeta med flera projekt parallellt.

 • Civilingenjör inom maskin-, energi eller kemiteknik eller motsvarande arbetserfarenhet 
 • Erfarenhet av att konstruera P&ID
 • Vana av att arbeta i AutoCAD, gärna Plant-3D
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén, tel.0708-490288, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om företaget
PETRO BIO AB är ett ingenjörsföretag som grundades 1964 och har varit i Stena-familjens ägo under större delen av tiden fram till 2018, då det belgiska multinationella pannföretaget VYNCKE tog över ägandeskapet. PETROBIO är ett högteknologiskt företag som tillhandahåller innovativa förbränningslösningar för fasta, flytande och gasformiga bränslen. PETROBIO vill vara en ledande aktör i arbetet att ställa om till fossilfri kraft- och värmeproduktion. Som företag erbjuder vi dig frihet och förtroende att förverkliga dina idéer i praktiken. Med dig ombord vill vi driva på konverteringstakten av fossila bränslen.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 3 mars 2023 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.