Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Kommunikationskoordinator till Svenska Skolidrottsförbundet

Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Är du en handlingskraftig Kommunikationskoordinator som vill vara med och bidra till att barn och unga ska inkluderas och få ta plats i förbundets olika maktutrymmen?
Då kan tjänsten som Kommunikationskoordinator hos Svenska Skolidrottsförbundet vara helt rätt för dig!
Vi söker dig som kan starta omgående då du kommer att ha en stor och viktig roll hos oss.


Alla barn och unga vill röra på sig, men det är inte alla barn som gör det. Skälen till det är så klart många, men bristande ekonomi, kulturella skillnader och otillgänglighet är de vanligaste orsakerna. Vi på Skolidrottsförbundet har kämpat för att barn och unga ska få röra sig sedan 1916.


Vi söker en person som vill vara med, driva och utveckla den digitala marknadskommunikationen på Skolidrottsförbundet.
Din huvuduppgift blir att uppdatera, redigera och publicera texter på hemsidan samt innehållsproduktion och publicering på sociala medier/kanaler.
Du kommer att ansvara för layout och framtagande av internt grafiskt material. Du känner dig trygg i att ta ansvar för arbetet med sociala medier på den svenska marknaden och är ett bollplank för dina kollegor inom kommunikationsfrågor.

Skoljoggen är sedan 1982 Sveriges största rörelsefest för barn och unga. Fler än en halv miljon unga i hela Sverige deltar årligen i Skoljoggen och bidrar till en festlig stämning på skolorna. Tillsammans med ansvarig projektledare för Skoljoggen och förbundets kommunikationsbyrå kommer du att ansvara för att information och inspiration om Skoljoggen sprids till skolor och skol-IF i hela landet.

Du kommer även att arbeta med text i olika sammanhang varför vi önskar att du har ett intresse för språk och är duktig på att formulera dig i skrift.

Rollen innebär också att administrera och planera förbundets konferenser och förbundsmötet som äger rum vartannat år med nästa förbundsmöte april 2024. Du kommer att boka lokaler, boende, planera kringaktiviteter och administrera anmälningar. Innan dess kan du bli involverad och delvis ansvarig för centrala konferenser.

Inom förbundet har vi högt i tak och hjälps gärna åt i sann teamanda när kollegor behöver hjälp i andra projekt.


Personprofil
Som person är du ansvarstagande, självgående, noggrann och strukturerad.
Du trivs med att arbeta administrativt och har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du får arbeta i ett team med stor gemenskap och passion för att få fler barn i rörelse på deras villkor.

För att lyckas i rollen ser vi att du tidigare har arbetat med kommunikation samt eventplanering.
Vi ser det som meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom relevant område.
Vidare ser vi gärna att du varit aktiv inom någon ideell organisation.

Tjänsten innefattar viss arbetstid på kvällar och helger då de flesta av våra skolidrottsföreningar och distrikt arbetar ideellt.
Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som Kommunikationskoordinator.


Övrigt
Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid, projektanställning tom december 2024
Arbetstid: 8-17 med möjlighet till flex
Plats: Malmö, Göteborg, Stockholm eller Umeå där vi har kontor.

Hos oss finns personalförmåner så som friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och 37,5h arbetsveckor.

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

Organisationspresentation:
Skolidrottsförbundet är riksorganisationen för landets samtliga skolidrottsföreningar och alla deras medlemmar som har kämpat för barn och ungas rätt till rörelse sedan 1916. Verksamheten bedrivs i syfte till att få fler barn och ungdomar att vara fysisk aktiva genom skolidrottsföreningar. Skolidrottsföreningen är barn och ungas egen förening. Här idrottar de på sina egna villkor i anslutning till skoldagen. Målet är att finns på skolor runt om i Sverige och idag har förbundet runt 620 föreningar och 85 000 medlemmar.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare