Hoppa till innehåll
OIO logotyp

Accounting Manager till Axel Arigato

Ansök nu
Tillsammans med Axel Arigato söker vi nu en Accounting Manager med placering i Göteborg. Här får du möjlighet att bli del av en arbetsplats där kultur, innovation, mångfald och hållbarhet står i fokus. Samtidigt befinner sig bolaget i en stark tillväxtfas där utveckling och förändring är en del av vardagen. Rollen lämpar sig därför bäst för dig som vill arbeta i en föränderlig miljö med stor möjlighet till påverkan, både i form av processutveckling och ledarskap.

Om Axel Arigato
Axel Arigato grundades 2014 med en vision - att både omfamna nuet och samtidigt söka efter morgondagen. Med detta som utgångspunkt har bolaget lyckats skapa något unikt och innovativt med stark förankring i kulturella influenser, snarare än traditionella normer eller strukturer från modeindustrin. Axel Arigatos produkter tillverkas av ett fåtal producenter i Europa, med majoriteten av produktionen i Portugal. Alla material väljs noggrant ut och kommer från garverier med miljövänliga metoder. På så vis är hållbarhet en central fråga i bolagets fortsatta tillväxt.

Idag finns varumärket representerat i 134 länder online, samt genom fysiska butiker i sex länder. I Göteborg, där bolaget grundades, är det globala huvudkontoret placerat.

Om tjänsten
Som Accounting Manager blir ditt huvudsakliga ansvar att leda och fördela arbetet inom gruppen. Detta innefattar ett helhetsansvar för samtliga länders månadsbokslut, konsolidering och sammanställning av årsredovisningarna. Teamet består i dagsläget av fem personer där samtliga blir direktrapporterande till dig. Nedan kommer en sammanställning på samtliga ansvarsområden som ingår i tjänsten.
 • Leda och genomföra bolagets årliga bokslut/redovisning samt säkerställa att tillämpliga redovisningsstandarder och lagkrav uppfylls.
 • Ta fram finansiella rapporter gällande resultat, trender, kostnader och investeringar samt presentera dessa för ledning och övriga stakeholders.
 • Utveckla och implementera strategier samt säkerställa lagefterlevnad inom skatt/moms, inkluderat rapportering/deklarering.
 • Arbeta med intern kontroll och processutveckling i syfte att minimera risker, skapa förbättring och effektivisering.
 • Leda och koordinera budget- och forecastprocessen, inkluderat uppföljning av eventuella avvikelser.
Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har arbetat självständigt med månadsbokslut, årsbokslut och årsredovisning (minst 5 år)
 • Besitter mycket god kunskap inom redovisning (inkluderat IFRS och/eller andra tillämpbara standarder) samt skatt/moms
 • Har god kunskap inom analysverktyg, inkluderat Excel och SAP (eller annat liknande system)
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av ledarskap, direkt eller indirekt.

Utöver god tidigare erfarenhet inom området förväntas du vara en naturlig ledare. Du är kommunikativ, arbetar bra med andra människor, agerar lyhört och respektfullt i alla lägen. Det är även viktigt att du genuint trivs med att vara en del av ett större socialt sammanhang. Genom att du är utåtriktad och mån om att bygga relationer med dina kollegor tror vi att du kommer trivas som bäst i rollen och på arbetsplatsen. Vidare ser vi att du besitter en stark analytisk förmåga då rollen innefattar att tolka och analysera komplex finansiell information. Då verksamheten och miljön är föränderlig förväntas du även vara flexibel och ha en förmåga att snabbt ställa om efter förändrade förutsättningar.

Om anställningen
Tjänsten är en direktrekrytering där du blir anställd hos Axel Arigato. Genom rekryteringsprocessen kommer löpande urval, tester och en bakgrundskontroll att genomföras.
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Önskat startdatum: Snarast möjligt med hänsyn till uppsägningstid (start enligt överenskommelse)
 • Placering: Centrala Göteborg
Om OIO
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 okt. 2023 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare