Familjehemskonsulent till Hemnovia // Göteborg

Familjehemskonsulent till Hemnovia // Göteborg

Glädje, tillväxt och utveckling på samma rättvisa villkor. Det är en verklighet som vi på Hemnovia ständigt strävar att uppnå för barn och unga i vårt samhälle. Med barnen och hjärtat på rätt plats, är vårt gemensamma fokus att möjliggöra en trygg hemmiljö som möter deras unika behov och förutsättningar. På våra kontor i Göteborg, Malmö och Stockholm jobbar familjehemskonsulenter med gedigen kompetens och erfarenhet av det sociala arbetets breda verksamhetsfält. Tillsammans arbetar vi för att skapa trygghet och struktur för barnen och våra jour-och familjehem runt om i Sverige. Tillsammans med Oddwork söker vi nu ännu en medarbetare till vårt kontor på Von Utfallsgatan. Om du, likt oss, vill göra en betydelsefull insats och skapa skillnad som är viktig på riktigt - då är vi platsen du söker.

Som familjehemskonsulent
Hos oss blir du en del av ett sammansvetsat team som alla månar om barnens bästa. Vi befinner oss i en expansiv fas där vi precis har anställt en ny familjehemskonsulent och söker nu ytterligare en kollega som vill göra skillnad på riktigt! Med ansvar över ett antal familjehem, kommer du att bistå med stöd och handledning till våra klienter genom kontinuerliga hembesök i nära samverkan med din närmsta chef och uppdragsgivaren. Du kommer även att ansvara för rekryteringen och utredningen av jour-och familjehem samt dokumentationen i vårt eget journalsystem. Du rapporterar regelbundet till uppdragsgivaren för att upprätta och hålla kontakt. Beredskapstjänstgöring ingår i din tjänst enligt ett rullande schema. Hos oss väntar en gedigen introduktion och handledning, nära samarbete med din chef och kollegor samt en inkluderande miljö som värnar om våra anställdas välmående. Välkommen till en flexibel roll med eget ansvar där du, tillsammans med ditt team, skapar trygghet och struktur för barnen och våra jour-och familjehem.


Vi söker dig med...

...hjärtat på rätt ställe. Du som vill påverka och göra skillnad i ett växande företag. Som person är du trygg, flexibel och strukturerad. Med din problemlösande förmåga och ditt omsorgsfulla sätt, står du stadigt och lugnt även om vägen framåt byter riktning. Du är effektiv och van vid att möta deadlines och trivs i en omväxlande vardag med varierande arbetsuppgifter och ett starkt samarbete.

Våra önskemål till dig:
  • Socionomutbildning eller likvärdig utbildning inom socialt arbete och omsorg
  • God kännedom om aktuell lagstiftning (SoL och LVU)
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort
  • Meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med barn och ungdomar eller att utreda, utbilda och handleda familjehem
  • Utbildning inom utredningsmetoder för familjehem, BBIC, MI, Ett hem att växa i, eller liknande är även meriterande
Varför Hemnovia?
På Hemnovia erbjuds du ett tryggt och mjukt arbetsklimat där våra ledord; ansvar, engagemang, kvalitet och utveckling genomsyrar vårt arbete och vår verksamhet. För oss är våra olikheter vår framgångsfaktor. Under vår tillväxtresa kommer vi alltid sträva mot att bygga team sammansatta av människor med så olika erfarenhetsbakgrund som möjligt, men som delar samma värdegrund - alla människors lika värde. Vi värdesätter vår goda teamkänsla högt och lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling, bland annat genom regelbundna utbildningar och seminarier. Varje enskild medarbetare får till exempel en individuell kompetensutvecklingsplan som innefattar minst två utbildningar per år. Utöver ovanstående får du tillgång till gemensamma tjänstebilar, tjänstepension och friskvårdsbidrag. Ansök idag och gör skillnad med din insats!

START: Enligt överenskommelse

PLATS: Göteborg

OMFATTNING: Heltid

LÖN: Fast lön

KONTAKT: Talent Manager Julia Harrysson, julia.harrysson@oddwork.se (för frågor om tjänsten, ej ansökningar)

SISTA ANSÖKNINGSDATUM: 2023-02-10

Är du vår nästa medarbetare? I så fall väntar vi med spänning på din ansökan. Skicka den så snart som möjligt då platsen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi hörs!


Som ledande byrå inom employer branding och rekrytering är vi här för att revolutionera vår bransch, matcha talanger med företagskulturer och stärka organisationers arbetsgivarvarumärken. Nyfiken på att veta mer? Välkommen in i Oddworks värld genom att klicka här eller hitta fler karriärmöjligheter här.
Mer info
Kontaktperson Julia Harrysson
Telefon 0701164705
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Socionom
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 feb 2023 (14 dagar kvar)