Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Vi söker timvikarier och vikariat till Bagarevägen och Högsbo gruppboende

Publiceringsdatum
26 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Ansök nu
Nu söker vi timvikarier och vikariat till våra team på Bagarevägen och Högsbo. Som timvikarie så skall du kunna arbeta på bägge boendena. Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad! Vi ser gärna att du vill gå på schema under sommaren.

Om Bagarevägen

Bagarevägen är en gruppbostad för vuxna enligt LSS, beläget i ett lugnt område i Stenkullen, Lerums kommun. Det finns goda förbindelser till både Göteborg och Alingsås med kollektivtrafiken för den som föredrar att ta tåget istället för bilen till arbetet.

Boendet har sex lägenheter och är inriktat mot vuxna med autism och/eller utvecklingsstörning. Vi arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt och vårt boende genomsyras av tydliggörande pedagogik. Boendet är bemannat dygnet runt med vaken nattpersonal samt sovande jour. Vi strävar efter, att utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt tillgodose individuella behov och önskemål, för att de boende ska få bästa förutsättningarna att utvecklas och uppleva en aktiv och meningsfull fritid. Vi har en egen verksamhetsbil och kör våra kunder, så körkort är ett krav.

Om Högsbo

Högsbo är en modern gruppbostad med 6 platser. Verksamheten är belägen i området Högsbohöjd i Högsbo, Göteborg. Området är familjeorienterat med ett flertal lägenhetshus, förskola, närbutik och några villor och kedjehus. Här finns också relativt mycket grönområden samtidigt som det är lätt att ta sig in till stadskärnan.

Busshållplats finns i nära anslutning till fastigheten. Bussarna går var tionde minut och en bussresa till centrum tar runt tio minuter.

Vi arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt och vårt boende genomsyras av tydliggörande pedagogik. Boendet är bemannat dygnet runt med sovande jourpersonal. Vi strävar efter, att utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt tillgodose individuella behov och önskemål, för att de boende ska få bästa förutsättningarna att utvecklas och uppleva en aktiv och meningsfull fritid. Vi har en egen verksamhetsbil och kör våra kunder, så körkort är ett krav.

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från de boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. Tillsammans med övriga medarbetare arbetar du med målet att göra dagen meningsfull och innehållsrik. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En viktig del i arbetet är att stimulera och motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en aktiv och meningsfull fritid. I dina uppgifter ingår även att dokumentera och planera utifrån genomförandeplaner. Arbetstiden är förlagd dagtid, kvällstid, helger samt sovande jour och vaken natt (endast på Bagarevägen).

Du har en gruppchef eller samordnare nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Du som söker har minst gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan likvärdig utbildning. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, god datorvana och erfarenhet av dokumentation. Du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen, med tydliggörande pedagogik och ett lågaffektivt bemötande. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra brukares bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Övrigt
Anställningsform: Visstid samt vikariat
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdag: Efter överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2024-03-31
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning. Beställ gärna det omgående, då intervjuer sker löpande.
För mer information kontakta: lena.larsson@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Liknande Jobb

Nytida logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 mars 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se