Hoppa till innehåll
Nytida logotyp

Timvikarier sökes till gruppbostad och daglig verksamhet i Högsbo/Högsbo höjd

Ansök nu
Nu söker vi på Högsbo gruppbostad (9§9) samt Gruvgatan daglig verksamhet (9§10) timvikarier som kan tänka sig att vara på båda våra enheter. Vår gruppbostad är beläget i Högsbo höjd och målgruppen är personkrets 1 inom LSS, unga vuxna. Gruvgatan är beläget i Högsbo och vänder sig främst till personkrets 1 inom LSS, där det är blandade åldrar samt typ av funktionsnedsättning. Om du söker vill vi att du ska kunna tänka dig att vara på båda enheterna.

Kul att du hittade hit!
Vi tror att du tycker om att möta människor och att du är intresserad av att förstå vad som ligger bakom olika beteenden. Du brukar förmodligen hitta nya sätt att lösa en situation. Det löser sig oftast för du är trygg i dig själv, nyfiken, lyhörd, och närvarande. Om det här stämmer in på dig kanske du vill jobba hos oss?

Vad gör vi?
Hos oss på Nytida får du möta människor som har olika behov av stöd och omsorg. Det handlar om att stötta vuxna med funktionsnedsättning eller psykosocial problematik. Tillsammans lagar vi mat, städar, går på utflykter, tränar, samtalar och mycket mer på vår gruppbostad. På daglig verksamhet kommer du att vara coach och det handlar om att stötta våra deltagare till att få en meningsfull sysselsättning. Vad detta innebär beror helt på deltagaren, vi har både enskilda och gruppaktiviteter. Verksamheterna skiljer sig något åt, men vår grundsyn och vårt bemötande ska vara det samma. Vi utgår alltid ifrån lågaffektivt bemötande med våra boende/deltagare. Gruppbostaden har funnits i två år och vår daglig verksamhet är nystartat sedan maj i år. Vi söker dig som vill lära känna, förstå och vara en del av en annan persons liv både hemma och under deras sysselsättning.

Till dig från oss...
 • Introduktion
 • Förmånsportal med rabatter
 • Vi har kollektivavtal samt tillhörande försäkringar.
 • Coachande och stöttande chefer nära dig
 • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende/deltagare
Du får även...
 • genuina möten och erfarenheter som rustar dig för framtiden, oavsett var den är.
 • möjlighet att visa vem du är. Ofta är vikariat (timmar) en ingång till en tillsvidareanställning hos oss efter din utbildning/examen.
 • en arbetslivserfarenhet som gör stor skillnad på ditt CV. Att ha jobbat med människor som behöver stöd, visar dina kommande arbetsgivare att du har erfarenhet av att möta många olika personer utifrån deras behov. Det behövs i alla branscher.
Om Högsbo Gruppbostad
Högsbo är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till de som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning. På Högsbo tycker vi det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda. Högsbo är en nybyggd, modern gruppbostad med 6 platser. Verksamheten är belägen i området Högsbo höjd, Göteborg. Området är familjeorienterat med ett flertal lägenhetshus, förskola, närbutik och några villor och kedjehus. Här finns också relativt mycket grönområden samtidigt som det är lätt att ta sig in till stadskärnan. Busshållplats finns i nära anslutning till fastigheten. Bussarna går var tionde minut och en bussresa till centrum tar runt tio minuter. Arbetstiderna är dag, kväll, helg och natt (jour).

Om Gruvgatan daglig verksamhet
Gruvgatans dagliga verksamhet vänder sig till personer med diagnos inom autismspektrum och som även kan ha intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Det är individens behov, mål och intressen som styr. Gruvgatans dagliga verksamhet ligger i stadsdelen Högsbo i Göteborg, cirka 6 kilometer från Göteborgs centralstation. Att åka kommunalt in till Göteborgs central tar 26 minuter och turtätheten är god. Närmaste busshållplats ligger 300 meter från verksamheten. Gruvgatans dagliga verksamhets har många mindre rum för arbete som kräver koncentration och avskildhet men också större rum för friskvård och gemenskap. Det finns gemensamt kök och stor härlig uteplats samt trädgård. Arbetstiderna är vardagar kl. 07.30 - 17.00.

Gemensamt för båda våra verksamheter är att vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Vi arbetar mycket med bildstöd samt tydliggörande pedagogik.

Du har en chef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten. Det kan även vara en framtida karriärmöjlighet för dig.

Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker till oss:
 • lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg och tycker mycket om att möta människor i olika situationer.
 • är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
 • trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor.
Vi ser gärna att du är utbildad eller under utbildning inom något som är relevant inom LSS. God datorvana samt erfarenhet av dokumentation är också meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift är ett krav, men i övrigt är inte ditt CV det viktigaste. Om du har rätt egenskaper, ger vi dig stöd och möjlighet att växa.

Du kommer behöva vara på båda våra verksamheter och det är för att vi vill ha vikarier som stannar hos oss på Nytida. Det är för att vi förhoppningsvis ska kunna erbjuda dig så många arbetspass som du önskar.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi vill att du anger löneanspråk redan i din ansökan
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2023-10-31
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister behövs uppvisas vid en eventuell anställning samt att du har arbetstillstånd
Har du frågor? Kontakta gärna:

Högsbo gruppbostad
Lena Larsson, verksamhetschef
0761 - 18 42 02
Lena.larsson@nytida.se

Gruvgatan daglig verksamhet
Malin Moberg, verksamhetschef
0760 - 03 24 97
Malin.moberg@nytida.se

Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Nytida så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. nytida.se
Mer info
Kontaktperson
Nytida AB
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
23 okt. 2023 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare