Teknisk säljare

Teknisk säljare

Teknisk säljare
till vår verksamhet i Göteborg

Vill du vara med och bidra till en renare värld och utvecklas inom internationell försäljning i ett miljötekniskt företag?

Många tar rent vatten för givet och tror att det finns i obegränsade mängder. Så är det tyvärr inte. Globalt sett är rent vatten en bristvara, men det behöver det inte vara. Om vi tar hand om det vatten vi har på bästa tänkbara sätt, så får vi det att räcka till alla.

Vi är stolta över att göra skillnad för miljön, vårt mål är att leverera hållbara ansvarsfulla produkter utan att äventyra framtida generationer. Hållbarhet ligger i vårt DNA och har alltid varit drivkraften i vår verksamhet.

Är du vår nya teammedlem?

Om arbetet
I rollen som teknisk innesäljare blir du en värdefull kollega i vårt mål att fortsätta öka vår försäljning. Tjänsten innebär att på bästa sätt supporta distributörer och kollegor med tekniska och kommersiellt attraktiva lösningar. Våra slutkunder är i huvudsak kommuner och privata företag där vi skapar affärer kring deras behov av utrustning och system för stora och små vatten- och avloppsreningsverk.

En stor del av arbetet som teknisk säljare sker tillsammans med kollegor, med olika kompetenser och roller, för att ge konsulter, distributörer samt slutkunder bästa lösning avseende prestanda, ekonomi och hållbarhet.

Du kommer att få ett stort ansvar och vara en mycket viktig del i att företagets mål uppnås. Tjänsten kan innebära ett par resor per år. För rätt kandidat finns det goda möjligheter att fortsätta utvecklas inom vår internationella säljorganisation.

Vi erbjuder
Som teknisk säljare får du följa ett tydligt introduktionsprogram där du under första tiden går bredvid en erfaren och kunnig kollega. Efter introduktion kommer du fortsatt att jobba tillsammans med en eller flera av dina härliga arbetskamrater.

Arbetet som teknisk säljare erbjuder ett ständigt lärande och du kommer regelbundet få möjlighet att utmanas och utvecklas i din roll. För rätt person erbjuder vi anställning i en sammansvetsad arbetsgrupp i ett framgångsrikt och lönsamt företag där huvuddelen av försäljningen sker utanför Sveriges gränser.

Förutom spännande arbetsuppgifter får du även ta del av ett förmånligt friskvårdspaket och en mängd fördelar kopplat till ditt välmående så som friskvårdsbidrag och 1h träning i veckan på arbetstid. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med möjlighet att jobba hemifrån några dagar i veckan.

Grunden i vår verksamhet är våra kärnvärden W.E.T. - Winning Spirit, Engagement, Teamwork, och vi lever som vi lär.

 Vad har Maya Bernmalm, Area Sales Manager att säga om hur det är att jobba på Nordic Water? 

"Jag har arbetat på Nordic Water sedan 2020. Att träffa människor och att få jobba med tekniska lösningar är något som jag tycker är otroligt roligt och detta ledde in mig på teknisk försäljning. NWP ger detta plus ett gott syfte att skapa rent vatten åt alla.

Det är ett härligt företag med många goa kollegor. Stämningen är god, vi är ett rätt så litet team där alla hjälper alla och vi har nära dialog med kunderna. Arbetet och dagarna varierar mycket, vi får jobba lösningsorienterat och i en bransch som har en extremt viktig samhällsfunktion."

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk säljare brinner du för att skapa och underhålla kundrelationer. Med ett stort driv och en vilja att fortsätta utvecklas motiveras du av att vinna tillsammans med teamet.

Ditt mål är att alltid hitta den bästa lösningen för kundens unika behov, med hänsyn till projektspecifika krav, lokala landskrav och konkurrenssituation. Du har ett tätt samarbete med dina kollegor för att kunna bolla idéer och diskutera fram de mest fördelaktiga lösningarna för samtliga parter. Som stöttning i de tekniska delarna har du process- och produktavdelningen nära till hands.

Kvalifikationer

  • Erfarenhet från en internationell miljö inom industriell försäljning
  • Goda kunskaper inom engelska

Meriterande

  • Teknisk utbildning
  • Erfarenhet av försäljning inom VA-branschen eller processindustrin
  • Erfarenhet från projekt t.ex. genom försäljning och/eller projektledning

Anställningsort: Göteborg

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan genom länken nedan. För frågor om tjänsten, kontakta Christian Eklund på tel. 0704-202188.

Välkommen med din ansökan! 

Om företaget
Nordic Water utvecklar, tillverkar och levererar maskiner och utrustning för vatten- och avloppsvattenrening. Vi har många års erfarenhet och är världsledande inom våra specialområden med Dynasand kontinuerliga sandfilter, Johnson lamellseparator, Sobeys bandfilter, Dynadisc skivfilter, Meva fingaller samt Zickert slamskrapor. Vi erbjuder såväl enskilda maskinkomponenter som integrerade system och lösningar. Nordic Water är sedan februari 2021 en del utav Sulzer AG. 

Vi har huvudkontor i Göteborg samt kontor och serviceenheter i Mariestad, Klippan och Kungsbacka, Spanien, Tyskland, Norge och Kina. Våra produkter säljs över hela världen genom ett nätverk av representanter och återförsäljare. Nordic Water omsätter ca 650 miljoner SEK och har ca 220 anställda. 

Läs mer om oss här: www.nordicwater.com/sv, www.sulzer.com

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning, Teknik & Ingenjör, Processingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.