Mekanikingenjör till NORAM!

Mekanikingenjör till NORAM!

Är du en mekanikingenjör med några års erfarenhet som vill arbeta i kundanpassade projekt med allt från design till installation? NORAM International söker dig som vill skapa innovativa lösningar för deras kunder inom process-, kemi- och pappersindustrin. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
NORAM International är ett svenskbaserat ingenjörsföretag ägt av kanadensiska NORAM Group och tillhandahåller processindustrirelaterade produkter och tjänster, med fokus på kvalitet, säkerhet samt miljövård. NORAMs vision är att vara världens mest progressiva och eftertraktade leverantör av utrustning och tjänster inom deras affärsområden, något de strävar mot i varje projekt de tar sig an.

I rollen som mekanikingenjör blir du en del av teamet på 12 personer som bland annat består av processingenjörer, tekniska säljare och projektledare. NORAM arbetar med helhetsprojekt där du är involverad i allt från offertstadie till implementation, med regelbunden kontakt med kunder och leverantörer. Dina primära arbetsuppgifter består av bland annat konstruktion, dimensionering, beräkningar samt kvalitetskontroll av utrustning hos leverantörer. Omkring 30 resdagar per år förekommer, både nationellt och internationellt.

Sammanfattningsvis kommer du att:
 • Stötta säljarna i offertarbetet mot kund genom att leverera layouter och göra beräkningar för försäljningsprojekt
 • Ta in offert från leverantörer, ta fram mekanikunderlag och lägga ut det på tillverkning
 • Deltaga i projektet gällande mekanikkonstruktion och layout
 • Vara med när utrustningen installeras hos kund
VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en master- eller kandidatexamen inom maskinteknik, alternativt inom motsvarande område
 • Har 2-3 års erfarenhet av mekanisk konstruktion för processutrustning
 • Har kunskaper inom någon CAD-mjukvara, på NORAM används AutoCAD 2D och 3D
 • Talar och skriver flytande engelska och har du kunskaper i svenska är det fördelaktigt, då båda språken används i det dagliga arbetet
 • Innehar B-körkort
Det är meriterande om du:
 • Har kännedom om konstruktionsmaterial, 3D Plant Layout och rörsystem
 • Besitter svetskunskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där NORAM söker dig som är noggrann och ansvarstagande. Du arbetar väl självständigt och tar egna initiativ samtidigt som du har en ödmjuk inställning till kollegor, kunder och övriga kontaktytor.

OM KUNDFÖRETAGET:
NORAM International AB ingår i NORAM Group som är en privatägd koncern med över 200 anställda i Sverige och i Kanada. NORAMs huvudkontor ligger i Vancouver och startades 1988. NORAM har ingen egen tillverkning men har patenterat ett stort antal processer för process-, kemi- och pappersindustrin. NORAM arbetar med ett eget ”brandat” stål som man låter tillverka hos olika verkstäder.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Ambitionen från NORAMs och vår sida är att du därefter blir direktanställd hos dem.

ÖVRIG INFORMATION:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Omgående/enligt överenskommelse
 • Placering: Gruvgatan 8, Göteborg
 • Kontaktperson: Hanna Lejon
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 19 mars 2023 (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?