Försäljningschef

Försäljningschef

Försäljningschef
Västra Sverige

Vill du vara delaktig i vår fortsatta expansion? Trivs du i en innovativ miljö där du får skapa och implementera säljstrategier och även tillbringa tid tillsammans med våra kunder och duktiga säljare ute på fältet? Då kan denna roll på NMC Cellfoam AB vara något för dig!

Då nuvarande försäljningschef har valt att gå vidare inom organisationen söker vi nu dig som vill bli vår nya försäljningschef. Du kommer att ansvara för vår försäljningsbudget och din uppgift blir att leda, coacha och utveckla vår säljorganisation som idag består av fyra utesäljare, en innesäljare samt två personer på kundtjänst. I rollen ingår att säkerställa en fortsatt tillväxt med nya och våra befintliga kunder inom våra konkurrenskraftiga produktområden i Norden. 

NMC Cellfoam är ett stabilt och innovativt företag som ägs av ett familjeföretag i Belgien som värderar långsiktighet och tillväxt. Våra lösningar och produkter finns i allt från hus, bilar, hushållsapparater och sportskydd, till grävmaskiner och flytanordningar. Vi hittar lösningar för allt som kräver isolering, skydd eller tätning.

Vi erbjuder
NMC erbjuder en roll med mycket frihet under ansvar och där du kommer få vara med på vår spännande resa framåt. Du kommer som försäljningschef ha en mycket central roll i ett bolag som präglas av innovativ utveckling med fokus på kvalitet och servicekänsla i allt vi gör. Vi erbjuder givetvis marknadsmässiga villkor och möjligheten att på sikt kunna utvecklas vidare inom koncernen. Lämplig bostadsort är i regionen Borås, Varberg, Kungsbacka, Göteborg. 

Arbetsuppgifter
Som försäljningschef hos oss kommer du säkerställa vår position på marknaden genom att ansvara för affärs- och försäljningsutvecklingen. Detta gör du dels genom att jobba strategiskt med kunder och marknader för att driva utvecklingen framåt samt att coacha ditt säljteam.

I rollen ingår även att

 • Arbeta fram och implementera säljstrategier
 • Organisera/strukturera försäljningen
 • Aktivera säljkåren
 • Förbättra konceptförsäljningen / added value
 • Tätt internt samarbete med framför allt produktutvecklingsavdelningen
 • Samarbeta med säljkollegorna på finska systerbolaget, NMC Cellfoam OY
 • Ha en del egna kundkontakter 

Du kommer ingå i ledningsgruppen och rapportera till Germund Hemmendy som är vår VD. I rollen som försäljningschef kommer du ansvara för budget, prognoser samt sälj- och kundplaner.

Vad har Germund Hemmendy, VD att säga om NMC? 

"Som försäljningschef kommer du ingå i en organisation med både ambitiösa och hjälpsamma kollegor. Du blir en mycket viktig pusselbit i en spännande tillväxtresa med stora möjligheter. Jag ser fram emot din ansökan till oss!"

Läs mer om vad Germunds kollegor har att säga på https://career.masterhelp.se/nmc

Din profil
Vi söker dig som är affärsorienterad för att utveckla strategiska kunder och nya segment. Vi ser också att du har förmåga att komma med nya utvecklande idéer. Som ledare är du trygg, stabil och tydlig med fokus på både individen samt utveckling av verksamheten. Du är en person som leder genom att själv vara ett föredöme.

Du är strukturerad, målmedveten och kan arbeta självständigt med eget budgetansvar. Du har tidigare lyckats med att nå uppsatta säljmål ihop med dina säljkollegor. Att ha ett högt engagemang och god kvalitet i ditt arbete är en självklarhet och du gillar att jobba med långsiktiga säljprocesser med skräddarsydda lösningar.

Kvalifikationer

 • Du är kommunikativ, driven, nyfiken och har en teknisk förståelse
 • Ser affärspotential i utmaningarna och vill göra skillnad
 • Tidigare erfarenhet som säljchef eller som Key Account Manager på hög nivå
 • För att lyckas skall du vara en teamplayer och ha förmågan att coacha, styra samt följa upp säljkåren
 • Behärskar svenska och engelska
 • Har du en akademisk utbildning är det meriterande

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Säljpoolens rekryteringskonsult Dan Andersson, 0708-12 88 88.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
NMC Cellfoam AB är tillsammans med sitt finska systerbolag, NMC Cellfoam OY, ledande vidareförädlare i Norden av cellplaster och cellgummi med fabrik i Kinnahult 3 mil från Borås. NMC Cellfoam AB tillhör NMC-koncernen som är ett internationellt, ekonomiskt stabilt och tillväxtorienterat företag som har 1650 anställda och finns på 25 verksamhetsställen världen över.

Läs mer om företaget och koncernen på www.cellfoam.se

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Utesäljare, Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.saljpoolen.se
Sista ansökningsdag 16 feb 2023 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Säljpoolen är ett av landets ledande rekryteringsbolag och vi har specialiserat oss på att rekrytera personal inom följande befattningar: säljare, innesäljare, chefer och marknad. Vi tillsätter ca 450 tjänster per år!