Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

VENDOR MANAGER - CYBERSECURITY TILL NORION BANK

Publiceringsdatum
04 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Nu finns möjligheten att bli en del av Norion Banks Cybersecurity Team. I denna nya roll arbetar du med styrning och uppföljning av våra IKT-leverantörer och säkerställer att regelverk och lagar uppfylls utifrån ett informations- och cybersäkerhetsperspektiv. Vi söker dig med en passion för området och som drivs av att utveckla, förbättra, automatisera, samt att bygga relationer och skapa goda samarbeten. Bli en del av vårt team!

DIN VARDAG

Som Vendor Manager på Norion Bank (tidigare Collector Bank) samarbetar du med våra IKT-leverantörer och säkerställer att de efterlever krav från regelverk och lagar inom informations- och cybersäkerhet. Du har ett nära samarbete med dina kollegor inom vårt Cybersecurity Team, systemägare, CSO samt andra kollegor inom IT, Legal och Compliance. Du rapporterar till Head of IT Security. Dina arbetsuppgifter innefattar exempelvis att:
  • delta i hela leverantörslivscykeln från upphandling, implementation, uppföljning och avveckling av leverantörer.
  • vidareutveckla och automatisera processer och rutiner för leverantörsstyrning, och även genomföra denna styrning tillsammans med systemägare för att säkerställa att relevanta leverantörer efterlever krav från regelverk och lagar.
  • etablera en förvaltningsmodell för styrning, uppföljning och kontroll av leverantörer.
  • analysera aktuella och kommande regelverk, ex. DORA.
  • identifiera och hantera risker, följa upp ev. incidenter.
  • bedöma leverantörer ur riskperspektiv och vara behjälplig i att stötta leverantörer om förbättrande åtgärder behövs.
  • utbilda och coacha medarbetare inom regelverk kopplat till informations- och cybersäkerhet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. På Norion Bank arbetar vi enligt en hybrid-setup med både kontors- och distansarbete. Kontorsarbetet sker på vårt fina huvudkontor vid Lilla Bommen i Göteborg. Där sitter våra team tillsammans vilket främjar både kommunikation och samarbete.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har minst några års relevant arbetslivserfarenhet inom informations- och cybersäkerhet eller IT-revision. Du har erfarenhet av att tolka regelverk och kommer här omsätta det i realistiska krav att ställa på våra IKT-leverantörer. Du behöver kunna kommunicera flytande på svenska såväl som på engelska. Vårt koncernspråk är svenska och all information, presentation och kommunikation sker på svenska, samtidigt som många leverantörer sitter på platser runt om i världen. Tidigare erfarenhet av samarbete med leverantörer inom IT, styrning, upphandling, leverantörsgranskning etc. är meriterande, likväl som erfarenhet från finansbranschen eller annan reglerad bransch.

För att trivas i rollen bör du vara nyfiken, självgående och lösningsorienterad samt gilla att samarbeta med andra. Du drivs av att få vara med och utveckla, förbättra och påverka. Att bygga och automatisera processer ser du exempelvis som en intressant utmaning. Du har en stark förmåga att bygga relationer samt att kommunicera. Du har lätt för att ta till dig ny kunskap samt förmedla och presentera den för andra.

VI ERBJUDER

För oss är det självklart att varje individs utveckling värdesätts högt vilket innebär ett stort fokus på självledarskap och kompetensutveckling.

Gemenskap, innovation och modern arbetsmetodik är saker som kännetecknar Norion Bank Group. Vi erbjuder dig helt enkelt en organisation med snabba beslutsvägar, stor öppenhet och mycket energi.

Våra värdeord Affärsmässighet, Engagemang och Omtanke genomsyrar allt vi gör och som medarbetare hos oss blir du en del av vår starka företagskultur. Vi erbjuder dig ett spännande bolag med goda utvecklingsmöjligheter, löpande kompetensutveckling och gemensamma aktiviteter på och utanför arbetsplatsen. Känner du att det passar in på hur du skulle vilja ha det på din arbetsplats tror vi att du kommer att trivas bra tillsammans med oss!

VILL DU VETA MER?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Jenny Nilsson på jenny.nilsson@nexergroup.com eller 070-3018279. Vi ser fram emot din ansökan!

OM NORION BANK GROUP

Norion Bank Group är en affärsnära nordisk finansieringsbank. Genom koncernens varumärken Norion Bank, Walley och Collector erbjuds kundanpassade finansieringstjänster som möter distinkta kundbehov inom tre kundsegment: medelstora företag och fastighetsbolag, handlare och privatpersoner. Som specialist på finansieringslösningar är Norion Bank Group ett ledande komplement till traditionella storbanker, med visionen att vara den främsta nordiska finansieringsbanken inom de utvalda segmenten.

Norion Banks erbjudande omfattar företags- och fastighetskrediter samt factoring för medelstora företag och fastighetsbolag. Genom varumärket Walley erbjuds flexibla betal- och checkoutlösningar till handlare och privatpersoner. Varumärket Collector tillhandahåller privatlån och kreditkort till privatpersoner samt sparkonton för privatpersoner och företag. Norion Bank Group (tidigare Collector Bank) grundades 1999 och har kontor i Göteborg, Stockholm, Helsingborg, Oslo och Helsingfors. Verksamheten bedrivs genom Norion Bank AB (publ) som är noterat på Nasdaq Stockholm.
Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 mars 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nexer Recruit är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus. Söker du medarbetare som kan lyfta din verksamhet till nästa nivå? Eller är du ute efter nya utmaningar och vill vidare i din karriär? Vi skapar möjligheter för just er att mötas. Den perfekta matchen. Genom att vi är en del av Nexer befinner oss mitt i teknikutvecklingens centrum. Det gör oss till en pålitlig partner för att säkra spetskompetensen. Kunskapen som våra rekryteringskonsulter besitter i kombination med vårt unika nätverk ger oss möjlighet att snabbt hitta optimala matchningar, även till specialiserade roller. Med stort engagemang hjälper vi våra kunder att rekrytera toppkandidater med rätt kompetensprofil, men också sätta strategin för framtida rekryteringar. Vi gör våra kunder redo att möta morgondagen, så att de kan navigera utmaningarna och prospektera möjligheterna som kommer med vår samtids snabba tekniska landvinningar. Strategisk rekrytering på högsta nivå helt enkelt. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skövde, Borås och Helsingborg är vi din lokala rekryteringspartner med global räckvidd.