Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

INFORMATIONSSÄKERHETSANSVARIG TILL TRANSTEMA

Ansök nu

Brinner du för Informationssäkerhet och vill stå i informationens centrum och kunna samordna och utveckla säkerhetsstrategin? Här får du möjligheten att bli en del av en verksamhet som bygger, underhåller och driver Sveriges och framtidens kommunikationsnät. Varmt välkommen med din ansökan!

DIN VARDAG

Våra medarbetare är vår största tillgång och vi fokuserar därför på att skapa en arbetsplats där du kan växa både professionellt och personligt. Vi erbjuder en utvecklande och dynamisk arbetsmiljö, omväxlande arbetsuppgifter och möjligheter till kompetensutveckling.

I rollen som informationssäkerhetsansvarig kommer du att operativt och strategiskt bedriva ett systematiskt informationssäkerhetsarbete och agera rådgivande och stödja i processer och verksamheter. Du kommer att utveckla och ansvara för vår informationshantering och att den sker på ett säkert sätt. Vidare arbetar du med säkerhetsgranskningar och riskbedömningar av våra IT-plattformar t ex Microsoft365, IFS, ServiceNow. Andra ansvarsområde innefattar:

  • Ansvara för ledningssystem inom området
  • Analysera organisationens IT-miljö för tecken på säkerhetsincidenter och hantera incidenter relaterade till informationssäkerhet
  • Se till att lagar och förordningar efterlevs
  • Arbeta proaktivt med riskhantering och förebyggande åtgärder
  • Utföra löpande riskanalyser, informationsklassning och kontinuitetsplanering
  • Ta fram interna styrdokument och utbildningar
  • Delta i projekt och utvärdering av leverantörer och offerter
  • Förstå och följa relevant lagstiftning, som GDPR och NIS2
VEM ÄR DU?

Vi söker dig med högskole-/universitetsutbildning med exempelvis lednings- och kvalitetssystem, processutveckling och projektledning som del av din utbildning, alternativt motsvarande kunskaper genom tidigare arbeten. Vi ser att du har minst fem års erfarenhet av arbete med informationssäkerhetsfrågor. Du bör ha god erfarenhet om metoder, lagstiftning och ramverk inom informationssäkerhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete enligt ISO27001, ISO9001, och ISO14001. Du talar och skriver svenska obehindrat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är lösningsfokuserad, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att skapa förståelse för informationssäkerhetsfrågorna, både genom självständigt arbete och tillsammans med andra. För att lyckas i rollen är du duktig på att bygga relationer samtidigt som du har integritet. Du har lätt för att kommunicera, samarbeta och att bemöta din omgivning på ett professionellt och trevligt sätt. En viktig del i rollen är att kunna se och värdera organisationens behov där din kreativitet och din pragmatism är värdefull.

VILL DU VETA MER?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit. Vill du veta mer, kontakta rekryteringskonsult Johanna Värmfors på johanna.varmfors@nexergroup.com alternativt mobil 0730-821 230 eller Artan Bitiqi på artan.bitiqi@nexergroup.com alternativt mobil 0723-612 844.

Välkommen med din ansökan på Lediga jobb | Nexer Recruit. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka din ansökan så snart som möjligt.

OM TRANSTEMA

Transtema ser till att nätet fungerar! Vi vill vara den naturliga partnern när det gäller att designa, bygga, underhålla och sköta driften av olika typer av kommunikationsnät. Vi finns över hela Sverige och Norge och våra tekniker är tillgängliga 24 timmar om dygnet för att se till att våra kunders nät alltid fungerar.

Vi arbetar aktivt med hållbarhet utifrån fyra aspekter - våra medarbetare, vår affär, vår miljö och vårt engagemang.

Våra medarbetare är vår största tillgång och vår ambition är att vara branschens mest attraktiva arbetsgivare. Vi har en värderingsstyrd företagskultur och arbetar aktivt med kompetensutveckling, inkludering och att erbjuda en trygg arbetsplats för alla.Mer info
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
07 okt. 2023 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare