Hoppa till innehåll
Nexer Recruit logotyp

ENHETSCHEF TILL ELKRAFTSYSTEM TILL RISE

Publiceringsdatum
23 oktober 2023
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nuVill du precis som vi, hjälpa svensk industri och offentlig sektor att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft? Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer? Tycker du att samarbete över teknik- och verksamhetsområden är en självklarhet för skapande av nya affärer och innovationer? Då har RISE rätt tjänst för dig!

Vi söker nu för RISE räkning en Enhetschef/Director till Enheten Elkraftsystem som tillhör avdelningen Mätteknik.

Avdelningen erbjuder forskning, tjänster och projekt inom tillämpad mätteknik och metrologi och är Sveriges National Metrology Institute (NMI) som jobbar mot ett stort antal branscher. Enheten Elkraftsystem är en verksamhet under stark tillväxt med en expansiv portfölj av forsknings- och innovationsprojekt som kombinerar teknisk utveckling med studier om elmarknadens framtida funktion. Elektrifieringen och omställningen till ett hållbart energisystem ger upphov till en rad nya utmaningar och möjligheter, och vi upplever ett ökat behov och efterfrågan av tillämpad forskning hos olika aktörer.

DIN VARDAG

Som chef för enheten Elkraftsystem kommer du spela en central roll i att främja utvecklingen av det svenska energisystemet och stärka konkurrenskraften för svenskt näringsliv. Du kommer att leda en grupp forskare och ingenjörer som ansvarar för att projektleda och utföra tekniska och ekonomiska analyser inom elkraftområdet. Detta arbete sker i nära samarbete med både industriella aktörer och universitet.

Som Enhetschef skapar du förutsättningar för ett effektivt arbete och vid behov stödja medarbetarna i prioriteringar samt stödja verksamheten på bästa möjliga sätt. Enheten har idag 16 medarbetare placerade i Göteborg och Stockholm. I rollen som Enhetschef har du personal-, budget- och arbetsmiljöansvar och säkerställer bemanningsplanering, rekrytering samt upphandlingar. Du är del av ledningsgruppen för avdelning Mätteknik och medverkar i styrgrupper såväl internt som i externa forum för att utveckla verksamheten.

Placeringsort är antingen Göteborg eller Stockholm. Vi utgår idag från ett hybridarbetssätt där de flesta medarbetare väljer att dela sin arbetstid mellan kontoret och hemarbetsplatsen och det blir viktigt att du som chef kan leda på det sättet. Resor mellan Göteborg och Stockholm är nödvändiga.


VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen som Enhetschef inom gruppen för Elkraftsystem ser vi att du bör vara väl bekant med ämnet. Du har en doktorsexamen inom teknik eller en master inom relevant område. Du har flera års erfarenhet inom forskning eller konsultverksamhet inom elkraftsområdet. Vidare har du minst några år chefs- eller ledarerfarenhet och gärna erfarenhet av offentligt finansierade forskningsprojekt eller ansökningar.

Som person är du kreativ, samarbetsinriktad och redo att ta dig an nya utmaningar. Du har utmärkt kommunikationsförmåga och kan förmedla tekniska koncept till en bred publik, inklusive tekniska experter och icke-tekniska intressenter som finansiärer och industriella samarbetspartners. Du kommer att ha kontakt med externa partners och kunder, så det är viktigt att du är utåtriktad och trivs med att bygga nätverk och arbeta kundorienterat. Du behärskar svenska och engelska på en professionell nivå i både tal och skrift.


VILL DU VETA MER?

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Nexer Recruit. Låter detta intressant och du vill veta mer är du välkommen att höra av dig rekryteringskonsult Katarina Wanderydz på katarina.wanderydz@nexergroup.com eller på +46 (0)73 439 07 23. Sista ansökningsdag är den 11 november. Urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden. Vi ser fram emot att höra från dig!


OM RISE

Är vi rätt för varandra?

I en värld som står inför enorma utmaningar finns också hopp. En gemensam vilja att arbeta för en bättre värld, för kommande generationer. Den viljan - att göra skillnad - driver oss på RISE. Vårt uppdrag förenar våra olika roller, arbetsuppgifter och perspektiv i en större uppgift. Att tillsammans med våra kunder och partners utveckla konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt.


Nexer Recruit logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 jan. 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Nexer Recruit är specialister på rekrytering. Alltid med människan i fokus. Söker du medarbetare som kan lyfta din verksamhet till nästa nivå? Eller är du ute efter nya utmaningar och vill vidare i din karriär? Vi skapar möjligheter för just er att mötas. Den perfekta matchen. Genom att vi är en del av Nexer befinner oss mitt i teknikutvecklingens centrum. Det gör oss till en pålitlig partner för att säkra spetskompetensen. Kunskapen som våra rekryteringskonsulter besitter i kombination med vårt unika nätverk ger oss möjlighet att snabbt hitta optimala matchningar, även till specialiserade roller. Med stort engagemang hjälper vi våra kunder att rekrytera toppkandidater med rätt kompetensprofil, men också sätta strategin för framtida rekryteringar. Vi gör våra kunder redo att möta morgondagen, så att de kan navigera utmaningarna och prospektera möjligheterna som kommer med vår samtids snabba tekniska landvinningar. Strategisk rekrytering på högsta nivå helt enkelt. Med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Skövde, Borås och Helsingborg är vi din lokala rekryteringspartner med global räckvidd.

Fler jobb från samma arbetsgivare

Göteborgs stad
Data & IT
Företagslogga
Södertälje
Data & IT
Företagslogga

Liknande Jobb

Göteborgs stad
Organisation & ledning
Företagslogga
Göteborgs stad
Organisation & ledning
Företagslogga