Financial controller till Neoventa Medical, Mölndal

Financial controller till Neoventa Medical, Mölndal

Neoventa står inför en stark tillväxt och vill du vara med på den här resan är det här en spännande roll för dig. Här får du möjlighet att vara med och bygga upp verksamheten, arbeta högt och lågt och utvecklas i din roll som financial controller i en internationell miljö.

Som Financial controller hos oss på Neoventa arbetar du operativt med löpande redovisning, bokslut och analys. Det är en bred roll med många kontaktytor inom organisationen och där du har ett nära samarbete med både redovisningsansvarig och CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Månads- och årsbokslut
  • Koncernredovisning, delaktig i koncernbokslut
  • Momsredovisning
  • Lagerredovisning, varulagervärdering
  • Intercompany-avstämningar mot dotterbolag
  • Uppföljning, analys av KPI:er, ad hoc-uppgifter
  • Ta fram underlag till budget och göra prognoser

Du kommer även att bygga rapporter i Power BI, sätta upp strukturer vid kommande affärssystembyte, se över kostnadsställen för optimal uppföljning samt vara delaktig i arbetet med gruppens Transfer Price policy.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat ett antal år med löpande redovisning, som gör självständiga månads- och årsbokslut samt kan analysera siffor och resultat. Vi är en verksamhet som följer standarder och certifieringar, därav är det av stor vikt att du är noggrann och har förmågan att snabbt se detaljer och eventuella avvikelser. Du har ett ödmjukt sätt, motiveras av nära samarbeten, är trygg i din kompetens, lär dig gärna nytt och är en given lagspelare.

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom ekonomi och du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Talar och skriver du även franska är det ett stort plus. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i ett tillväxtbolag.

Vad erbjuds du hos oss?

Vi är ett bolag som värdesätter samarbete, har ett prestigelöst förhållningssätt med sunda värderingar. Vi sitter i trevliga lokaler i Mölndal där ca 20 anställda arbetar. Vi erbjuder hybridarbete, har kollektivavtal och fina förmåner.

Om Neoventa Medical AB

På Neoventa arbetar vi för en säkrare förlossningsvård. Vi är ett privatägt svenskt företag med huvudkontor i Mölndal. Företaget har funnits sedan 1997 och expanderar över flera marknader. Neoventas kärnverksamhet är medicintekniska apparater och metodik (CTG med ST-analys) för fosterövervakning och diagnostik i samband med förlossning. Med våra produkter och tjänster vill vi bidra till en naturlig förlossning för både mamma och barn.

Läs mer på www.neoventa.com

Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 24 feb 2023 (15 dagar kvar)