Redovisningsekonom med controllinginslag till MM Sports

Redovisningsekonom med controllinginslag till MM Sports

Vårt erbjudande till dig
Du blir en viktig nyckelperson i MM Sports fortsatta starka tillväxt. Som medarbetare hos oss får du arbeta i en miljö som präglas av konstant utveckling, snabba beslutsvägar och gemenskap. Vi är en trygg arbetsgivare där du blir en del av en snabbväxande och framgångsrik organisation. Vi erbjuder möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag, kollektivavtal och förmånliga personalpriser.

Du utgår från vårt kontor i Askim och har möjlighet att arbeta remote två dagar i veckan och du rapporterar till CFO. Som ett led i vår tillväxtresa kommer vi flytta huvudkontoret till nybyggda lokaler i Landvetter och denna flytt är planerad till Q1 2024.

Rollen
Ekonomiavdelningen består idag av två personer och du kommer arbeta tillsammans med CFO och vår redovisningsekonom. Rollen innefattar allt från koncernrapportering, utveckling av processer och rutiner till att vara delaktig i avdelningens operativa arbete med redovisning. Du kommer arbeta med att förbereda och ta fram finansiell rapportering och konsolidering på koncernnivå tillsammans med CFO och ansvarar självständigt för tre av våra fyra mindre bolag samt stöttar i interna projekt och framtagning av data.

I rollen ingår:
  • Förberedelse och framtagande av rapportpaket för koncernen
  • Ta fram uppgifter och förbereda årsbokslut, årsredovisningar och bolagsdeklarationer
  • Stödja och supportera vid revision samt i olika ERP-projekt
  • Stödja CFO i allt från att ta fram data och analyser till att skriva nya rutiner
  • Stötta effektiviseringsarbete och processförbättring på ekonomiavdelningen
  • Ta fram nyckeltal
Om dig
Vi söker dig med relevant utbildning från högskola eller universitet, gärna inom ekonomi eller motsvarande. Du är med stor sannolikhet redovisningsekonom och har några års erfarenhet av redovisning. Du är van att arbeta processinriktat och har med fördel erfarenhet av lagervärdering.

Du är duktig på att bygga rapporter och ta fram beslutsunderlag. Du är van vid olika typer av analys och nyckeltalsarbete. Du har erfarenhet av att förbereda årsbokslut, årsredovisningar och bolagsdeklarationer.

Som person kommer du gärna med nya infallsvinklar på processflöden och analys. Du drivs av utveckling och av att ta saker framåt och du har ett stort engagemang. Vidare är du prestigelös, noggrann och trivs i en föränderlig miljö.

Du har goda kunskaper i Excel samt talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från handelsbolag och koncernredovisning. Det är även meriterande om du har kunskaper inom våra system Microsoft Dynamics Business Central, Exflow och Konsolidator.

Om MM Sports
MM Sports är ett av Nordens största bolag inom kosttillskott, träningskläder, träningsredskap och tillbehör. MM Sports grundades 2002 och har en stark geografisk position runt om i landet med 8 butiker och webbshop i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Hos oss kan man alltid förvänta sig hög kvalité, konkurrenskraftiga priser, exceptionell kundservice och snabba leveranser. Med ett komplett produktsortiment vill vi erbjuda marknadens mest kvalitativa och genomtänkta produkter för att ta träningen till nästa nivå.

Vi älskar träning och vi vill göra våra kunder starkare! Läs gärna mer om oss via länken

Har vi väckt ditt intresse?
I den här rekryteringen samarbetar MM Sports med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vi jobbar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se eller rekryteringskonsult Elin Skarin via elin.skarin@kimm.se

Varmt välkommen att söka!
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av EQonomy
Sista ansökningsdag 19 feb 2023 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EQonomy är ett affärsområde inom Wise Professionals av och för affärsnära ekonomer. Här finner man specialister på rekrytering och konsultuthyrning inom ekonomi och finans som tillsätter bland annat ekonomichefer, controllers eller redovisningsekonomer.