Hoppa till innehåll
MLT Maskin & Laserteknik AB logotyp

Applikationsingenjör inom Balansering

Söker du efter en varierande vardag där du får möjlighet att resa i tjänsten? I rollen som Applikationsingenjör på MLT kommer du utföra arbeten hos MLT:s kunder inom och utanför Sveriges gränser. Rollen passar dig som besitter ett stort tekniskt intresse i kombination med en god servicekänsla. Låter det intressant? Läs mer och sök tjänsten redan idag då vi tillämpar löpande urval.

Om tjänsten:
Friday söker för MLT:s räkning en engagerad och kommunikativ Applikationsingenjör till deras kontor i Göteborg. MLT är ett familjärt ingenjörsbolag som ända sedan starten fokuserat på marknadsledande system och produkter för att ständigt erbjuda sina kunder experttjänster inom mätteknik. Nu finns MLT med närvaro i 4 länder med 40 anställda som tillsammans bildar en familjär, prestigelös och engagerad företagskultur.

MLT har allt från vibrationsmätning, lasermätning, balansering och 3D-Mätning. Som Serviceingenjör kommer du arbeta inom området balansering och uppriktning som är en viktig del i ett väl fungerande underhåll. Arbetet består till stor del av kundkontakt, detta genom besök ute hos kund alternativt på MLT:s kontor.

Tjänsten i sin helhet bygger på stor flexibilitet hos dig som person där schemat för arbetsdagen/veckan kan komma att förändras snabbt. Detta gör att känslan för prioritering och konsten att lägga saker åt sidan för att sedan återgå till dem värderas högt.

Då kunderna finns placerade runt om- och utanför Sveriges gränser förekommer resor och övernattningar i tjänsten, vilket du måste känna dig bekväm och flexibel med. Resorna görs med bil eller tåg/flyg.

Arbetsuppgifter:
 • Utföra mätningar med Paralign åt MLTs kunder främst i Sverige men också i övriga världen där kund har produktionsanläggningar.
 • Utföra kalibrering och service på balanseringsmaskiner: byta slitagekomponenter, uppgradera system och mekaniska delar i maskin.
 • Skriva rapporter på utförda kalibreringar och servicebesök.
 • Hålla användarutbildningar hos kund i hur balanseringsmaskiner och instrument för uppriktning används.
 • Ha mycket kundkontakt och möta/prata med kunder dagligen.
Vi SÖKER DIG SOM:
 • Har 1-2 års arbetserfarenhet av mekaniskt underhåll/service i tillverkande industri. Alternativt så har du utbildat dig till Serviceingenjör eller Servicetekniker genom en YH-utbildning med innefattande praktik.
 • Uppskattar att det är en resande tjänst.
 • Har ett intresse för att arbeta praktiskt ute på fält och med en hög ambitionsnivå.
 • Har B-körkort.
 • Har god datorvana och erfarenhet av Office-paketet.
 • Obehindrat kan föra dig på både svenska och engelska i både tal och skrift då båda språk förekommer i det dagliga arbetet i kontakt med kund och kollegor.
Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. För att trivas i rollen och passa in i kulturen på MLT ser vi att du har ett genuint intresse för tekniken och gör allt för att på sikt bli expert inom balansering och uppriktning. Du har ett eget driv och tycker det är roligt med problemlösning. Du är orädd i nya omgivningar och med att träffa nya personer där du drivs av att ge ett gott intryck och service. Du har god mekanisk förståelse och är tekniskt nyfiken. Din kommunikativa förmåga och positivitet smittar av sig på både kollegor så väl som kunder.

Om kundföretaget:
MLT är ett framgångsrikt företag med lång erfarenhet och hög kompetens inom industriell mätteknik. Företaget arbetar i en rad olika branscher så som kärnkraft, vattenkraft, vindkraft, stål-, gruv- och processindustrier. De erbjuder mät-tjänster och avancerade precisionsmätinstrument för förebyggande och avhjälpande underhåll. I sina fina lokaler på Hisingen arbetar drygt 40 personer med hög kompetens inom sina områden. Läs gärna mer om MLT här.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från kundens och vår sida är att du efter 9-12 månader blir direktanställd hos kunden.

Övrig info:
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt.
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.
 • Placering: Ångpannegatan 6, 41705 Göteborg.
 • Rekryteringsansvarig: Gabriella Bergström, gabriella@friday.se.
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
16 maj 2023 (46 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare