Hoppa till innehåll
MEXL AB logotyp

Vi behöver utöka vårt team med dig somär naturinventerare/biolog

Sista ansökningsdag
01 november 2024 (35 dagar kvar)
Publiceringsdatum
23 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Kristin Spindel
Email
Vill du jobba tillsammans med skickliga kollegor, ha ett stort inflytande över dina uppgifter och arbeta på ett företag med spännande framtidsutsikter? Vi på MEXL har många uppdrag på gång!


Om oss på MEXL

På MEXL arbetar vi sida vid sida inom våra affärsområden markexploatering & lantmäteri, bygg- och projektledning, projektering, buller & vibration samt entreprenadbesiktning och energideklarationer. Bredden inom våra affärsområden möjliggör ett värdefullt och spännande kunskapsutbyte och erfarenhetsåterföring från de olika faserna i projekt i samhällsbyggnadsprocessen. Tillsammans utvecklar vi ständigt varandra för att skapa största möjliga nytta för våra kunder och på så sätt bidra till ett hållbart samhällsbyggande. Våra kunder är kommuner, exploatörer, bostadsbolag och privatpersoner.

Om jobbet

På MEXL kommer du att arbeta med biologiska inventeringar med tillhörande utredningar.

Inventeringar sker i fält under säsong i enlighet med svensk standard avseende naturvärden och/eller inventeringar av olika arter samt upprättande av underlag i både rapport- och kartformat. Arbetet innebär en blandning av fältarbete och kontorsarbete. Det kan också komma att bli aktuellt att utföra fördjupade artinventeringar beroende på ditt eget kompetensområde. Under fältsäsong kan det finnas behov av att arbeta i projekt som kräver att du under kortare perioder sover borta.

Arbete med ekosystemtjänster kan också bli aktuellt vad gäller utveckling av metoder för bedömning, analyser av hur olika verksamheter kan påverka ekosystem samt åtgärder och möjligheter till att förbättra förutsättningarna för olika ekosystem.

Du kommer att få arbeta med egna uppdrag och tillsammans med andra kollegor på MEXL utifrån projektens behov inom samtliga faser i samhällsbyggnadsprocessen, från detaljplanering till projektering och genomförande av projekt. Du kommer också delta tillsammans med kollegor i olika typer av tillståndsansökningar där du är behjälplig med din kompetens.

Storleken på uppdragen varierar och du kommer att ha omväxlande arbetsuppgifter och flera pågående projekt samtidigt.

Vem söker vi?

Vi söker dig som

· tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete och driver dina uppdrag med fokus på kunden projektet och kundens mål och resultat. Du ändrar din inriktning när målen ändrar sig.

· är trygg, stabil och har god självinsikt. Du skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

· arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor för att teamet ska prestera på bästa sätt och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.

· är relationsskapande, vilket du visar genom att vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar skapa långa, goda och hållbara relationer med kollegor och kunder.

Om dig

Vi vill att din resa med oss ska vara utvecklande och positiv, har du något område som lockar mer inom ramen för verksamheten ser vi positivt på medarbetare som vill skapa sin egen spets. För oss är inte titeln det viktigaste, utan att du är bra på det du gör!

Kravspecifikation

· Du har högskole- eller universitetsexamen inom biologi, naturvård eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

· Du har minst 5 års erfarenhet av naturinventeringar i fält enligt SIS standard och god kunskap av arter i mellersta och södra Sverige.

· Du har kunskaper inom GIS

· Du har erfarenhet inom kartanalys, visualisering och datautsökning

· Du är lösningsorienterad och kan vara behjälplig att hitta lösningar för att möjliggöra kundens mål och resultat i projekt.

· Du behärskar svenska flytande i båda tal och skrift

· Du har B-körkort

Det är meriterande om du har god kunskap om skogliga biotoper och/eller ängs- och hagmarker, fladdermöss samt grod/kräldjur.
Det är meriterande om du har arbetat med ekosystemtjänster, artskyddsutredningar, miljökonsekvensbeskrivningar samt tillståndsansökningar.

Det är också meriterande om du har kunskaper inom biotopkartering av vatten och bedömning av miljökvalitetsnormer för vatten.

Vi arbetar för både offentliga och privata kunder och i din roll ingår kontakt och dialog med våra kunder. Du behöver vara skicklig på att anpassa din kommunikation samt kunna kommunicera mycket väl i tal och skrift på svenska. Det är mycket positivt om du sedan tidigare har etablerade myndighetskontakter med t.ex. Länsstyrelsen.

ANSÖKAN

Våra uppdrag finns på flera orter i huvudsak mellersta och södra Sverige. Tjänsten är en heltidstjänst och en tillsvidareanställning, placerad i Göteborg, Uddevalla eller Stockholm beroende på din utgångspunkt.

Skicka din ansökan och/eller frågor till kristin.spindel@mexl.se

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte utan skicka in din ansökan redan idag, dock senast 1/11 2024.
MEXL AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 november 2024 (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren