Junior Instrumentingenjör till MAN Energy Solutions!

Junior Instrumentingenjör till MAN Energy Solutions!

Har du en teknisk yrkes- eller högskoleutbildning och vill vara en del av ett världsledande bolag? Då ska du läsa vidare! MAN Energy Solutions söker nu efter en Junior Instrumentingenjör att stärka deras team i Göteborg. I den här rollen får du möjlighet att ta ett snabbt kliv i din karriär genom utbyte med erfarna kollegor och löpande kompetensutveckling.

Om tjänsten:
Friday söker för MAN Energy Solutions och MAN Cryos räkning en Junior Instrumentingenjör. MAN Cryo är en del av MAN Energy Solutions och är en av världens ledande tillverkare av kryogen utrustning för lagring, distribution och hantering av flytande naturgas (LNG) och vätgas. I över 50 år har MAN levererat högkvalitativa produkter till gasindustrin och den marina sektorn. Målet är att på sikt dra ner på 10% av jordens CO2 utsläpp.

I tjänsten kommer du att utgå från kontoret i Arendal i Göteborg, där du kommer vara en del av ett team om två erfarna kollegor. I rollen kommer du gradvis få mer ansvar och utvecklas i din roll, där du initialt stöttar dina seniora kollegor i det dagliga arbetet. Det kan handla om att göra instrumentlistor, ta fram specifikationer, göra hook-up diagram till att ha dialog med leverantörer i syfte att säkerställa rätt krav på instrumentation/el innan leverans.

Arbetet kan också innebära att du sätter dig in i rådande regelverk för att se till att projekten man arbetar med fortlöper enligt rätt krav allteftersom dessa uppdateras. Du kommer också ha kontaktytor mot kollegor på mekanik- och processavdelningarna där du kan stötta i inköp av pumpar och kompressorer eller föra dialog med processavdelningen rörande styrning av automationen för att denna ska fungera korrekt.

I tjänsten kommer en vanlig arbetsdag bland annat att innefatta:
 • Ta fram instrumentlistor, scheman, specifikationer och diagram avseende instrumentation och el.
 • Ha koll på rådande regelverk som löpande uppdateras.
 • Föra dialog och följa upp med leverantörer.
 • Specificera automation och skicka vidare till leverantör samt komplettera styrning med kollegor på processavdelningen.
Vi söker dig som:
 • Är högskoleingenjör eller har motsvarande yrkesutbildning med inriktning mot instrument, elektronik och/eller styr- och reglerteknik, alternativt:
 • Tar examen från något av ovan nämnda utbildningar under sommaren/våren 2023.
 • Har goda kunskaper i svenska såväl som engelska både i tal och skrift då kontakt med utländska leverantörer tillhör vardagen.
Det är meriterande om du:
 • Tidigare har arbetat inom processindustrin eller inom instrumentunderhåll.
 • Har kännedom om ATEX och IECEx.
 • Har kunskaper inom AutoCAD.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där du för att lyckas behöver besitta en stor kommunikativ förmåga och motiveras av driva på för att komma framåt. Du trivs bra med att arbeta självständigt, vågar ta initiativ och kan prioritera bland flera brådskande uppgifter. Det är av stor vikt att du har hög personlig struktur samt öga för detaljer. I organisationen uppskattar man dig som är nyfiken och vågar ifrågasätta befintliga arbetssätt på ett ödmjukt och bra sätt som får kollegorna att tänka till.

Om kundföretaget:
MAN Energy Solutions är världens ledande leverantör av stora dieselmotorer och turbomaskiner för marina och stationära applikationer. Den konstruerar både tvåtakts- och fyrtaktsmotorer, gas- och ångturbiner samt kompressorer. Produktsortimentet består av turboladdare, propellrar, gasmotorer och kemiska reaktorer. Företaget har cirka 15 000 anställda på mer än 100 internationella anläggningar, främst i Tyskland, Danmark, Frankrike, Schweiz, Tjeckien samt här i Sverige. MAN Energy Solutions är ett företag inom affärsområdet Power Engineering inom MAN SE. Läs mer om MAN Energy Solutions här.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday med möjlighet att på sikt bli direktanställd hos MAN Energy Solutions.

Övrig info:
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Göteborg, Oljevägen 105
 • Rekryteringsansvarig: Sophie Tisell
 • Lön: Fast månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervju fas.

Om friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Friday Tech Recruitment
Sista ansökningsdag 12 apr 2023 (64 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?