Hoppa till innehåll
Logent logotyp

Business Development Manager

Ansök nu
Logent Customs är ett växande företag som är marknadsledande inom tullhantering i Norden. Med stora marknadsandelar inom E-handel och industri utvecklar vi ständigt nya lösningar som tas till marknaden.

Är du vår nästa nyckelperson som brinner för att skapa bolagsvärde och utveckla nya affärer? Har du ett enormt driv med erfarenhet från tex försäljning, management consulting och affärsutveckling? Då har vi en perfekt roll för dig!

Om tjänsten:
Som Business Development Manager kommer du att ansvara för bearbetningen och försäljningen av tullaffärer mot nya kunder, med fokus på e-handelssegmentet. Tjänsten innebär ett helhetsansvar för försäljningsarbetet, från etablering av en första kundkontakt, paketering av affär till signering av kundavtal. I den rollen har du ett nära samarbete med övriga affärsområden inom Logent Group för att ta fram anpassade och effektiva logistiklösningar för kunders räkning. Du kommer att ingå i Logents Customs centrala försäljningsorganisation, rapportera till VD och ha nära samarbete med övriga kollegor inom det centrala Business Development teamet och operations.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Go-to-market strategi
  • Marknadsbearbetning och etablering av kundkontakter/leads
  • Försäljnings- och offertarbete
  • Marknadsföring
Tjänsten är placerad i Göteborg och du kommer ha några dagars resor per månad.

Din profil:
Vi söker dig som är driven, resultatinriktad och vill arbeta uppsökande med försäljning och affärsutveckling. Du är lyhörd, relationsskapande och trivs i mötet med kund där du får användning av din problemlösande förmåga, kompetens och förståelse för vikten av en effektiv logistik. Då rollen som Business Development Manager innebär koordinering mellan kund och Logents specialistfunktioner är förmågan att samarbeta och kunna leda projekt viktigt för rollen.

Du har sannolikt en civilingenjörs- eller civilekonomutbildning och minst 3-5 års erfarenhet, gärna från både management consulting, supply chain mangement eller tullhantering. Du har erfarenhet av projektledning och god förståelse av affärsutveckling. Du är datadriven, van att arbeta i både Powerpoint och Excel och har en god förmåga att paketera presentationsmaterial.

Om Logent:
Logent är marknadsledande inom kontraktslogistik i Norden med en unik metod och brett tjänsteutbud inom logistik. Vi är en oberoende logistikpartner med möjlighet att erbjuda verkliga helhetslösningar för hela logistikkedjan, där vår styrka är hanteringen och effektiviseringen av de processer som logistikintensiva företag behöver och använder sig av. Vårt erbjudande innefattar tjänster och branschlösningar inom våra tjänsteområden Warehousing, Production Logistics, Ports & Terminals, Transport Management, Customs samt Staffing & Recruitment. Vi har verksamhet i Norge och Sverige och sysselsätter totalt 3000 personer med omsättning på 1.5 miljarder. Läs mer på www.logent.se

Intresserad av tjänsten?

Hos oss får du en spännande roll där du får arbeta med affärsutveckling i ett växande bolag med stor bredd och kunskap inom logistik; från kvalificerade logistiklösningar till bemanning och hamnverksamhet. För att nå framgång tror vi på Logent att det är viktigt att ha roligt tillsammans, du ges möjlighet att ta ett stort eget ansvar för egna kunder och affärer samtidigt som du ingår i ett större team fördelat på olika kontor som gillar att samarbeta mot uppsatta mål.

Ta chansen att hoppa på en spännande förändringsresa i ett växande bolag. Vi behöver din ansökan med CV samt personligt brev där du beskriver varför just du är rätt person för tjänsten som Business Development Manager inom Logent Group. Urvals- och intervjuarbete kommer att ske löpande, vi ser därför gärna din ansökan snarast möjligt. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta Rekryteringsspecialist Thérèse Grivérus, therese.griverus@logent.se alternativt rekryterande chef Henrik Hansson, VD Logent Customs på tel. 0720014638, henrik.hansson@logent.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson
Logent
Telefon
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 nov. 2023 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi tar hand om våra anställda och erbjuder alla medarbetare trygga anställningsförhållanden och marknadsmässiga löner. Resan som anställd kan börja på olika orter i olika delar av vårt bolag där vi nu 2023 är ca 3800 anställda i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna. Kom ombord du också, det blir en rolig resa!

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare