Säljchef Prefab / KAM till Leviat

Säljchef Prefab / KAM till Leviat

Nu söker vi på Leviat en Säljchef / KAM till affärsområdet Prefab. Rollen innebär att du ansvarar för att utveckla affärsområdet Prefab och säljteamet, samt att du lägger en stor del av din tid på egen försäljning.

OM LEVIAT & OM ROLLEN
Utöver ditt ansvar och arbete som Säljchef för teamet och affärsområdet Prefab, innebär rollen att du ca 75 % av din tid planerar för eget proaktivt försäljningsarbete gentemot större KAM kunder, varpå förmågan att kunna strukturera och prioritera din tid kommer vara avgörande för att vara lyckosam.

Du ansvarar för att sälja bland annat välrenommerade Halfens produkter som idag är ett varumärke som ingår i globala Leviat, som ägs av en av världens största och mest stabila byggproducenter, CRH. Med andra ord kan du känna dig trygg med att vi kommer att finnas kvar även när förändringarnas vindar blåser; när andra bromsar gasar vi och vi ska på en tillväxtresa!

Ditt uppdrag blir således att utveckla affären genom att ständigt identifiera nya affärsmöjligheter och bredda kontaktytor hos kunderna, för att öka vår Share of Wallet. I din roll träffar du alltifrån inköpare, konstruktörer och fabrikschefer - vilket förutsätter att du är en säljare som obehindrat kan kommunicera på olika nivåer. En viktig del av ditt uppdrag blir även att proaktivt driva nykundsbearbetning och försäljning gentemot helt nya prospekts, samt att initiera fler projektaffärer som komplement till vår löpande volymaffär hos kund.

Ledarskapsrollen innebär att du ansvarar för ett team som initialt består av en säljare, med ambition att rekrytera fler allteftersom affärsområdet Prefab växer. Här blir ditt uppdrag att coacha och skapa rätt förutsättningar för säljaren samt att få affärsområdet att växa med långsiktighet och lönsamhet i fokus. Det innebär att du har stor möjlighet att påverka och forma din egen roll samt sätta din prägel på produktsegmentet Prefab, då vi som ett led i att kunna bli ännu mer specialiserade gentemot kund kommer vi att renodla våra segment.

Du blir en del av Leviats säljledningsgrupp där du blir en del av den strategiska riktningen för företaget och ditt affärsområde. Du utgår från vårt kontor i centrala Göteborg och har möjlighet att resa som en del av din tjänst.

Vi erbjuder
  • Chansen att bli en del av ett stort, stabilt och innovativt företag där du får chansen att renodla ett nytt affärsområde tillsammans med din säljare
  • Frihet under ansvar och en möjlighet att ta nästa kliv i din karriär
  • Möjligheten att utvecklas tillsammans med oss och bli en del av ett välmående team!
OM DIG
För att lyckas i rollen som Säljchef / KAM hos oss har du en gedigen erfarenhet av konsultativ teknisk försäljning samt ledarskap, alternativt ser det som ett naturligt nästa steg. Som person och ledare är du trygg, driven och inspirerar andra. Vi tror att du trivs med mixen av operativ försäljning och ledarskap, då du förstår vikten av att vara en del av marknaden och inte minst därför att du ser försäljning som en naturlig del av ditt DNA! Du har ett tydligt affärsdriv och med ditt engagemang bidrar du till en positiv stämning, externt såväl som internt. Vidare är du en skicklig relationsbyggare och inger förtroende.

KOMPETENSER & EGEESKAPER
  • Gedigen erfarenhet av teknisk försäljning B2B inom Industri / OEM och gärna inom Prefab.
  • Strukturerat arbetssätt och en van användare av CRM-verktyg.
  • Har grundläggande teknisk kompetens inom bygg / industri - du behöver förstå hur våra produkter fungerar i kundens vardag.
  • Ansvarstagande och har ett starkt självledarskap.
  • Erfarenhet av ledarskap / alternativt tydliga ledaregenskaper.
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, god engelska då det är vårt koncernspråk.
  • B-körkort samt möjlighet att resa i tjänsten.
Känner du att den här annonsen är skriven för dig? Då ska du ansöka redan idag!

Vi avser tillsättning av tjänsten i början av februari med tillträde enligt ö.k med hänsyn till uppsägningstid.

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys seniora rekryteringskonsulter Kristin Axelsson och Kajsa Sandén. Det går bra att söka tjänsten så länge annonsen är publicerad! Vi ser gärna att du tar dig tid att besvara urvalsfrågorna. Urval och intervjuer sker i slutet av januari 2023 - varmt välkommen med din ansökan redan nu!

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. SalesOnly får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen.

Om leviat
Globalt har Leviat 3000 medarbetare.

"För ett år sedan presenterade Leviat sig på världsmarknaden som det nya varumärket där vår ägare CRH plc samlat sina olika produktvarumärken inom betongkomplement.

Halfen är det varumärke som är mest känt i Norden men vi har även tidigare sålt produkter från flera andra varumärken här också. Inom Leviat har vi 7000 kollegor runt om i världen och i det svenska säljbolaget är vi 20 personer. Vi är ett tajt team som hjälper varandra att uppnå största möjlig kundnytta och har en härlig gemenskap och driv framåt. Vårt produktsortiment är eftertraktat och är uppskattade för sina tekniska kvaliteter, gedigna dokumentation och enorma sortimentsbredd. Vi tillverkar det mesta av det vi säljer i någon av våra egna fabriker som finns runt om i världen - det är en styrka vi gärna lyfter fram och som vi är stolta över. Den förändringsresa vi nu är mitt i är otroligt spännande och möjligheterna framöver är många - marknaden ”skriker” efter våra produkter men vi behöver vara närmare våra kunder -det är därför vi hoppas att du är lockad av att bli en del i vårt team och bidra till kommande framgångar på den resa vi precis påbörjat." - Joakim Angervall, VD Leviat AB.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SalesOnly är specialister på att rekrytera säljare och säljchefer. Vår ambition är att bli nordens största affärsplattform för försäljning, framtidens försäljning. Vi bygger hållbara och lönsamma säljorganisationer tillsammans med människor som vill vara med på resan.