Speditör till globalt transportbolag

Speditör till globalt transportbolag

Om tjänsten:
OIO söker för kunds räkning en speditör med minst ett års tidigare erfarenhet av spedition till ett stort globalt transportbolag. Du kommer att bli del av teamet som arbetar med fullaster och som har sitt fokus på transporter mellan Sverige/Italien där du blir en viktig del i transportkedjan som försörjer detta kundsegment. Du kommer löpande att arbeta med planering och uppföljning av bokade transporter med kunder, externa transportörer och terminal. Dagligen har du dialog med internationella kontakter och du behöver vara bekväm vid att ta initiativ för att hitta kreativa lösningar på situationer som uppstår.

Då avdelningen arbetar med fullaster vill man arbeta med så optimerade transporter som möjligt, vilket innebär att du också kommer ta ansvar för att offerera på transporter och därefter koordinera befintliga bilar i syfte att fylla dessa maximalt vid nya såväl som befintliga transporter. I ditt dagliga arbete kommer du att använda ett egenutvecklat transportsystem men även verktyg som Timocom för att buda på transporter. Rollen ställer krav på att du kan identifiera och på ett bra sätt följa upp kundflöden löpande i syfte att tillgodose kundernas behov och ge service i världsklass.

På avdelningen är man idag 7 personer där du blir del av ett team om 4 som idag hanterar logistiken Sverige/Italien. För att ge dig rätt förutsättningar kommer du att få en bra onboarding som består av både teori och praktiska moment där du tar rygg på erfarna kollegor.

Sammanfattningsvis kommer du att:
 • Ta emot bokning av transport och planera dessa löpande
 • Sköta dialog med externa transportörer, kunder och terminaler
 • Optimera transporterna så kostnadseffektivt som möjligt
 • Offerera på transporter, men också sälja vidare transporter
Vi söker dig som:
 • Har en eftergymnasial utbildning inom logistik, spedition eller transportledning
 • Har minst 1 års tidigare erfarenhet av arbete med transportplanering eller spedition
 • Talar och skriver flytande svenska samt engelska
För att känna dig hemma i rollen behöver du trivas i en miljö med högt tempo där god kommunikation står i centrum eftersom du agerar koordinerande mellan flertalet parter. Du får mycket frihet under ansvar, men rollen ställer också krav på att du kan ta initiativ och hitta kreativa lösningar på oväntade händelser som uppstår. Du kommer att få vara med om en spännande tillväxtresa i en organisation som värdesätter gemenskap och där man högt i tak och kul tillsammans.

Om anställningen:
Detta är ett konsultuppdrag där du initialt blir anställd av OIO med möjlighet till anställning direkt hos kundföretaget.

Övrig information:
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Placering: Göteborg, Hisingen
 • Kontaktperson: Dino Segetalo
 • Lön: Fast månadslön
Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om OIO:
Vår passion är att hjälpa dig till rätt roll och arbetsplats. Vi är samtidigt medvetna om att du är kräsen och väljer med omsorg inför nästa karriärsteg, det skulle vi också göra. Därför arbetar vi dedikerat i rekryteringsprocessen för att lära känna dig och dina ambitioner. Vi tror nämligen att människor på rätt plats har större chans att nå sin fulla potential. Genom schyssta, okrångliga anställningsvillkor samt ett närvarande ledarskap arbetar vi därefter aktivt med ditt engagemang och din utveckling. På så vis strävar vi efter att bli en självklar karriärpartner för dig. We are as picky as you are.
Mer info
Område Göteborgs stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Distribution, Logistik
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (3 dagar kvar)