Hoppa till innehåll
Kardex AB logotyp

Software konsult – Intralogistics - Eftermarknad

Vi nu söker en driven och engagerad Software konsult till vår nordiska eftermarknadsavdelning, troligtvis bosatt i södra/centrala Sverige. I rollen kommer du att ha kontakt med våra kunder, säljare och tekniker och arbeta ute på plats hos våra kunder. Du ser positiva utmaningar i att ha ett övergripande ansvar, sätta igång nya eftermarknadsprojekt och att ha ett tätt samarbete med Kardex kunder och dina kollegor i Kardex.

Din framtida utmaning:

I denna tjänst kommer du att arbeta inom en väldigt bred variation av verksamheter då våra kunder finns inom till exempel E-Handel, 3PL, Elektronik, Produktion med robot-hantering.

Rollen innebär att ansvara för vidare utveckling och upsell av vår eftermarknad på Software (WMS).
Detta innebär konsultation för att hitta rätt lösning, implementering, idriftsättning, test samt utbildande av användare.

Du ansvarar för att ta om hand inkommande förfrågningar (samt skapa nya), sälja in, planera och genomföra implementeringen som du sedan testar. Under hela projektets gång är det du som är kundens huvudsakliga kontaktperson gällande implementeringen och nätverksfrågor samt svarar på relaterade frågor och synpunkter.

Under implementeringen är du kundens huvudkontakt där du primärt arbetar med kundens IT-avdelning, ERP/WMS- specialister samt logistikspecialister.

Projekten varierar i storlek och längd, Du driver flera parallella projekt och har många kontaktytor både externt och internt. Du kommer att ha stor frihet under ansvar och självständigt driver ditt arbete framåt.

Du ingår i ett nordiskt team stationerade runt om i Norden och kommer arbeta tätt med vårt övriga Service sales team, SW konsulter, Hardware tekniker, SW support team etc . För att få bästa möjliga start i din nya roll får du en individuellt anpassad uppstartsutbildning samt en mer erfaren kollega som mentor. Du rapporterar till Nordisk Director Life Cycle Service.

Kardex kunder är utspridda över hela Sverige, vilket innebär en hel del resdagar med övernattningar. En del arbete kan förberedas på distans, men den slutliga idrifttagningen och utbildningen måste ske på plats.
Även arbete i de andra nordiska länderna förekommer. Du planerar självständigt ditt arbete och utgår antingen hemifrån eller från ett av våra kontor i Sverige, för närvarande i Stockholm, Göteborg och Lomma.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
 • Konsultation till våra befintliga kunder och vidare utveckling av deras lösningar
 • Projektkoordinering från start till överlämning till kund
 • Implementering, test och utbildning
 • Teknisk support internt och mot kund där det behövs besök på plats hos kund.
För rollen krävs en positiv syn på nya utmaningar och att du tycker om att knyta nya kontakter i tillägg till att vårda befintliga kundrelationer.

Vi söker dig som:
 • Erfarenhet av project managent
 • Erfarenhet av software sales
 • Har minst ett par års relevant arbetslivserfarenhet, gärna warehouse/logistics
 • Har kunskaper inom nätverk, servrar, Windows operativ system samt installation av applikationer
 • Gärna har ComTia A+ certifikat
 • Har B-Körkort
 • Har goda muntliga och skriftliga kunskaper i båda engelska och svenska *Tycker om att arbeta med människor och får en kick av att ha överlämnat en bra lösning med nöjda positiva användare.
Det är meriterande med kunskaper inom WMS samt förståelse inom internlogistiken.

Den du är idag:
Som person är du lyhörd service-minded och är en avslutare. Vi tror att du alltid har kunden i fokus, gillar att lösa problem i både stressiga och pressade situationer. Du driver ditt arbete och uppdrag självständigt, målfokuserat och med engagemang. Du är noggrann och ansvarstagande i ditt dagliga arbete.

Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "Ansök"-knappen här intill eller gå in på Linkedin länken nedanför och klicka på "Easy Apply".
Vid frågor vänligen kontakta Sara Sedgwick,
Regional HR Director med mail sara.sedgwick@kardex.com.
Var vänlig notera att inga ansökningar tas emot via mail!. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Kardex Remstar räknas som en av världens ledande tillverkare av automatiserade lager- och plocksystem. Alla våra produkter har utvecklats med målsättningen att öka våra kunders produktivitet och att förbättra effektiviteten i deras arbete. Våra skräddarsydda lösningar gör det möjligt att nyttja lagerytorna optimalt. Sedan 1873 har vi kunnat installera över 140 000 system inom bl.a. Kontor, Produktion, Lager och Handel. Kardex kärnvärden, som genomsyrar den dagliga verksamheten, är Teamwork, Passion, Pålitlighet och Respekt.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare