Hoppa till innehåll
Johan Crane Sverige AB logotyp

Support- och offertingenjör

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Support- och offertingenjör till Göteborg

Har du ett stort tekniskt intresse och vill hjälpa våra kunder att hitta optimala lösningar för sina applikationer? Vill du jobba med teknik i framkant, världsledande produkter och ha ett nära samarbete med våra kunder inom processindustrin? Då kan rollen som support- och offertingenjör vara något för dig!

Vi erbjuder
Som support- och offertingenjör får du ett givande arbete på en trygg arbetsplats där alla jobbar för samma sak, en nöjd kund. Vi är 10 personer som sitter i öppna och ljusa lokaler i Västra Frölunda där alla har ett eget kontor. Genom tjänsten erbjuds du privat sjukvårdsförsäkring och vi har bonussystem, friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider. Vi månar om balansen mellan arbete och fritid och har 37,5 h arbetsvecka.

Vad tycker Petrus Henriksson, försäljningsingenjör, om livet på John Crane?

"Det som lockade mig till John Crane för sex år sedan var den intressanta och komplexa produkt vi själva tillverkar. Jag stortrivs här. Det är en stor variation mellan sälj och support och jag får jobba med många intressanta kunder. "

Vad har Maria Krebs, kontorschef, att säga om tjänsten och företaget?

"Jag har tidigare jobbat inom processindustrin och sökte mig till John Crane då jag gillar branschen. Dessutom är det roligt att jobba hos en leverantör med premiumprodukter. Vår framtidsvision är att vara en global marknadsledare när det gäller att designa, tillverka, installera och underhålla lösningar för roterande utrustning för att säkerställa effektiv, säker och miljömässigt hållbar drift för processindustrin.

John Crane erbjuder kvalitetsprodukter och vi får jobba med fantastiska kunder över hela Sverige. Vi har också mycket samarbete med duktiga kollegor på John Crane-kontor i andra länder. "

Om rollen
Som support- och offertingenjör levererar du effektiv teknisk support till vårt försäljningsteam och hjälper våra kunder med förslag till bästa möjliga tekniska och kommersiella lösning. Du har nära kontakt med våra kunder som finns över hela Sverige och du bygger även ett stort nätverk inom John Crane globalt för att vi tillsammans ska kunna hjälpa kunderna på bästa sätt.

I rollen ingår att:

 • Komma med förslag på tekniska lösningar för våra kunder
 • Ta fram offerter och teknisk dokumentation
 • Prissätta renoveringar i vår verkstad
 • Följa upp kundärenden
 • Sambesök med sälj och service ute på plats hos kunderna

Våra kunder är välkända processindustrier inom papper & massa, kemisk industri, läkemedelsindustri och energiföretag, olja & gas, gruvor och allmän industri.

Om dig
Eftersom tjänsten innebär att ge snabb och högkvalitativ service i kombination med teknisk dokumentation behöver du vara serviceorienterad och drivande samtidigt som du är noggrann och ordningsam. 

 • Högskoleingenjör inom maskinteknik eller annan motsvarande teknisk utbildning
 • Kanske arbetar du idag som maskin- eller processingenjör och/eller har en materialbakgrund
 • Kan läsa tekniska ritningar, instruktioner och dokumentation
 • Flytande svenska och engelska är ett krav, både i tal och i skrift
 • Meriterande med erfarenhet av roterande utrustning som pumpar, omrörare, kompressorer, axelkopplingar och filtersystem
 • Erfarenhet av SAP eller annat affärssystem är meriterande

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Maria Ahlén, 0708-490288, och Mattias Lyckberg, 0733-336080, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Om John Crane
John Crane designar, tillverkar och utför service på mekaniska tätningar, axelkopplingar, filtersystem och tillhörande produkter till processindustrier inom papper & massa, kemisk industri, läkemedelsindustri och energiföretag, olja & gas, gruvor och allmän industri. John Crane Sverige har sitt huvudsäte i Göteborg. Vid huvudkontoret finns försäljningsavdelning, teknisk supportavdelning, orderhantering, service, utbildnings- och renoveringsverksamhet samt lager. John Crane är ett globalt företag som funnits på marknaden i mer än 100 år. Idag har John Crane 6 000 anställda i 50 länder.

Läs mer på www.johncrane.se.

Johan Crane Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 september 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup