Hoppa till innehåll
Jerrie AB logotyp

Treasury Controller till Infralogistics EQ, Göteborg

Publiceringsdatum
24 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du erfarenhet av finansiell redovisning och trivs i en stimulerande miljö i en spännande och viktig bransch inom infrastrukturlogistik? Har du dessutom siffersinne, är analytisk och har förmåga att växla mellan att arbeta med detaljer till att lyfta blicken för att se och förstå helheten?

Då erbjuder vi dig en roll med mycket eget ansvar där du ges möjligheten att utvecklas inom Treasury kopplat till daglig verksamhet, projekt, vår maskinpark samt nyinvesteringar. Detta i kombination med en roll som redovisningsansvarig för 2-3 bolag inom koncernen. Du kommer ha många kontaktytor både internt inom koncernen och med externa parter som banker och leasingbolag. Du har även ett tätt samarbete med CFO.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:
  • Cash Pool administration
  • Cash Management
  • Löpande arbete, kontroller och likviditetsrapportering för koncernens finansiella struktur
  • Analys och optimering av förfallostruktur och kredittider
  • Effektivisering och digitalisering av rutiner och processer inom Treasury
  • Redovisningsekonom för 2-3 bolag inom koncernen med sedvanliga arbetsuppgifter inom redovisning som månads- och årsbokslut, årsredovisning enligt K3, skatt, moms och deklarationer
Vem är du?
Du har en ekonomiutbildning med dig samt erfarenhet av finansiell redovisning inom Treasury. Du är även van vid att hantera likviditetsplanering och kassaflöden samt god förståelse för finansiell rapportering och analys. Du kanske jobbar som redovisningsansvarig i dag och känner att du vill utvecklas mer inom de delar som är kopplat till Treasury? Vi söker dig som är både analytisk och noggrann, med en stark förmåga att se helheten i komplexa ekonomiska sammanhang. Din kommunikativa förmåga gör att du kan samarbeta effektivt med olika avdelningar och externa parter, samtidigt som du är en självgående och initiativrik person som trivs med att sätta upp och förbättra processer. Svenska och engelska är ett krav i både tal och skrift, du har även god systemvana och känner dig trygg i Excel.

Vad vi erbjuder
En ny viktig roll hos oss där du får möjligt att vara med att sätta struktur för rollen, bygga rutiner och processer. Du får en stimulerande arbetsmiljö där du kommer att ha möjlighet att ta stort ansvar i din roll och möjlighet att utvecklas. En fin chans att jobba i ett företag med korta beslutsvägar och med en prestigelös atmosfär.

Du kommer till ett härligt team som stöttar och hjälper varandra i vardagen och du hittar oss i moderna lokaler på Importgatan, Göteborg. Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt team och tillsammans fortsätta bygga en framgångsrik ekonomiavdelning!

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Infralogistics EQ med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Kvist på 0723 33 88 26, karin.kvist@jerrie.se Välkommen med din ansökan, annonsen är öppen tills tjänsten är tillsatt!
Jerrie AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 juni 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Infralogistics EQ AB är ett servicecenter inom ILAB som erbjuder kvalificerade tjänster inom bla ekonomi, IT, HR och administration. ILAB är en koncern bestående av flera bolag inom infrastruktur.

Infralogistic EQ AB har erfarenhet av att leverera skräddarsydda lösningar som optimerar koncernens verksamhet och frigör resurser för kärnverksamheten. Vårt mål är att vara en pålitlig och flexibel partner för ILAB och bidra till deras framgång. Vi strävar efter att skapa långsiktiga relationer baserade på förtroende, transparens och samarbete.